Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър предупреди, че може

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър предупреди, че може
Коментари Харесай

Кисинджър предупреди САЩ и Китай, че търговската им война води до истинска

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър предизвести, че може да избухне въоръжен спор сред Съединени американски щати и Китай , в случай че те не съумеят да разрешат комерсиалната си война, оповестяват международните медии.

96-годишният Кисинджър може да е спорна фигура, само че препоръките му към момента се търсят по света, даже и хора с разграничи слушат, когато приказва. Той разяснява по-рано, че военните дейности сред двете страни ще бъдат " неизбежни " и ще доведат до " пагубен резултат ", който може да бъде " по-лош от международните войни " - в случай че водачите от двете страни не осъзнаят, " че бъдещето на света зависи от двете страни, които създават решения и ръководят неизбежните компликации. "

" Няма подозрение, че доста аспекти от развиването на Китай са предизвикателни за Съединени американски щати . Никога не се е случвало преди две огромни страни в разнообразни елементи на света да са били в сходни позиции. "

Трезвите забележки на Кисинджър, който играе значима роля за нормализиране на дипломатическите връзки сред Вашингтон и Пекин , пристигнаха на конференция в Пекин по отношение на бъдещето на двата стопански колоси.

" Ако се позволи спорът да протича безкрайно, резултатът може да бъде даже по-лош, в сравнение с бе в Европа ".

" Първата международна война избухна поради относително дребна рецесия... а през днешния ден оръжията са по-мощни ".

Китай и Съединени американски щати са в комерсиална война от 18 месеца , като двете страни се борят да реализират съглашение, макар поредицата от договаряния. Напрежението се усилва и на дипломатическия фронт .
 Кисинджър: Хаосът на Запад тласка Русия, Китай и Индия към основаване на нов международен ред
Кисинджър: Хаосът на Запад тласка Русия, Китай и Индия към основаване на нов международен ред

Ако Западът спре да обезпечава непоклатимост, Китай и Индия ще се възползват

Пекин подлага на критика Вашингтон поради военноморските интервенции на Съединени американски щати в оспорваното Южнокитайско море , Съединени американски щати критикуат всеобщото задържане на етнически уйгури в Китай и Конгреса на Съединени американски щати поддържа протестиращите в Хонконг.

" Китай е съществена икономическа страна. И ние сме такива . И по този начин ние сме настъпваме по пръстите на краката по целия свят ", разяснява Кисинджър и добави, че по време на Студената война сред Съединени американски щати и Съветския съюз проектът за понижаване на нуклеарния потенциал на двете страни е главен приоритет .

Но за Китай, защото споровете сред двете страни постоянно са били " пасивни ", той предизвестява, че няма рамка, която да се занимава с Пекин като " военна мощ ".

Ако двете страни продължат да виждат " всеки въпрос по света като спор " между тях , това може да бъде " рисково за човечеството ", изяснява той.

Кисинджър съобщи, че комерсиалните договаряния са просто " сурогат " за по-съществени диалози за спорове сред двете страни , в това число за напрежението в Хонконг.

На въпроса дали митингите в полуавтономния район на Китай могат да бъдат " начална точката " за нова Студена война , Кисинджър отговори, че се надява " мощно прочувственият " въпрос да бъде " организиран посредством договаряния ".

Държавният секретар на някогашния президент Ричард Никсън скрито лети до Пекин през 1971 година, с цел да стартира договаряния за нови връзки сред Съединени американски щати и комунистически Китай. Кисинджър към момента може да приказва с висши китайски чиновници, които слушат какво има да каже. Той организира и среща с президента Си Дзинпин в китайската столица през ноември предходната година.
 Хенри Кисинджър: Китай и Съединени американски щати би трябвало да се приспособят, с цел да избегнат злополука
Хенри Кисинджър: Китай и Съединени американски щати би трябвало да се приспособят, с цел да избегнат злополука

Двете страни би трябвало да балансират вероятностите си

" Според мен е доста значимо интервалът на релативно напрежение сред Китай и Съединените щати да бъде последван от ясно изразени старания за схващане на политическите аргументи , както и ангажимент на двете страни да се оправят с тях. Все още сме надалеч от момента, когато ще е прекомерно късно , тъй като към този момент сме единствено само в подножието на Студената война ".

На въпроса дали обстановката в връзките сред Китай и Съединени американски щати наподобяват на началото на Студената война сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, Кисинджър отговори, че " Съединени американски щати и Китай са страни, превъзхождащи по мащаб Съветския съюз и Америка ".

" Обсъждането на общи цели и опитът да се понижи негативното влияние на спор ми се коства належащо ".

" Всички знаят, че комерсиалните договаряния , за които се надявам да съумеят, триумф които поддържам, ще бъдат единствено малко начало на огромна политическа полемика , която, уповавам се, ще се случи ", заключи Хенри Кисинджър.

Форумът за иновационна стопанска система се организира в Пекин 21-22 ноември. Форумът за първи път се организира през 2018 година по самодейност на някогашния кмет на Ню Йорк, милиардера Майкъл Блумбърг.

Според уредниците главната цел на форума е да предизвиква разговора сред бизнеса и политическия хайлайф на КНР, Съединени американски щати и други страни по света, да се обменят отзиви и да се създават ефикасни решения на основни световни проблеми.

Основните тематики тази година са търговията, системата за международен ред, технологиите, процесите на урбанизация, финансовите пазари, както и изменението на климата, миграцията и неравенството сред половете.

Сред ораторите са някогашният асистент на президента на Съединени американски щати по национална сигурност и бивт държавен секретар Хенри Кисинджър, създателят на корпорацията Microsoft Бил Гейтс, изпълнителният шеф на Goldman Sachs Bank Дейвид Соломон и други.
 Кисинджър не вижда признаци на Студена война, само че се гради нов международен ред
Кисинджър не вижда признаци на Студена война, само че се гради нов международен ред

Всички страни би трябвало да вземат участие в този ред, а връзките САЩ-Русия са замразени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР