Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният
Коментари Харесай

Тръмп към Джон Кери: Стой далеч от преговорите, ти вредиш на страната си

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, който беше основният договарящ в държавното управление на предходния американски президент Барак Обама за подписване на нуклеарната договорка с Иран , предизвести, че се разпростира " нова оръжейна конкуренция ", заплашваща други контракти за редуциране на въоръженията, съобщи Асошиейтед прес.

Кери сподели, че " през днешния ден ние се оказваме заобиколени от избрани хора , които приказват за нова оръжейна конкуренция ", и че парите, които тя ще коства, " би трябвало да отидат за опазване на здравето, градеж на учебни заведения и инфраструктура и създаване на бъдеще, вместо за основаване на оръжия ".

Според Кери тези дейности заплашват контракта за нуклеарните оръжия със междинен обхват и контракта за редуциране на стратегическите оръжия.

Той направи изявлението на конференция в Милано преди американският президент Доналд Тръмп да разгласи дали ще изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение сред Иран и международните сили.
 Ангела Меркел Доналд Тръмп БГНЕС

Тръмп отвърна, като съобщи, че Кери " не може да се помири с обстоятелството, че е имал своя късмет и го е пропилял ", що се отнася до Иран . " Стой надалеч от договарянията Джон, ти вредиш на страната си! ", написа Тръмп в Туитър, реагирайки на известията, че Кери дискретно предизвиква нуклеарната договорка с Иран.
John Kerry can’t get over the fact that he had his chance and blew it! Stay away from negotiations John, you are hurting your country!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР