Бившият член на ръководството на Левски Георги Марков отново внесе

...
Бившият член на ръководството на Левски Георги Марков отново внесе
Коментари Харесай

Георги Марков: Не се закачайте с Левски за Герена!

Бившият член на управлението на Левски Георги Марков още веднъж внесе изясненост върху проблема със собствеността на стадион "Георги Аспарухов " и за какво съгласно него "сините " не би трябвало да заплащат наем за него. Той разкри цялата история на оборудването и даде причини за какво от регионалната администрация нямат право да се оплакват и да търсят наем.

Бившият парламентарен арбитър е взел участие във взимането на някои от най-важните решения за клуба в последните години и несъмнено е най-наясно с проблема "Герена " от всички заинтригувани страни, взели отношение в последните дни.

"Защо ЦСКА заплаща наем, а Левски - не? Ами тъй като ЦСКА е наемател, а Левски не е. Левски не с основава с партиен указ, а от възпитаници. Десет години по-късно Столична община дава терен на клуба за стадион, където в този момент е Националният стадион. "

"Тогава се прави фонд "тухлички " и хората дават пари, с цел да си създадем стадион. Той се открива през 1926 година с мач против египетския отбор Сфинкс. 9 септември заварва Левски с този стадион-бижу за 10 хиляди души. "

"Идва превратът, Левски е разгласен за консервативен и фашистки клуб. През 1949 година с решение на Централен комитет на Българска комунистическа партия клубът е преименуван на Динамо и с писмо на Министерство на вътрешните работи е премахнат, по руски пример, както се е предписание с всички тогава ", показа Марков пред "БиТиВи ".

"При този прелом национализират всичко, само че не национализират стадиона на Левски, с цел да не стане контрареволюция. И напълно по комунистически една нощ влизат с багери и го събарят. Така тимът остава без стадион. "

"След априлския пленум 1956 година идват нови ветрове, прерайонира се футболът, Левски от пощите става към 5-ти регион Васил Левски. Там се намират левскари с кураж и ни дават да си строим стадион. "Герена " е тресавище и по тази причина го дават на Левски. Ръководството прави зов към левскарите да го пресушат и се прави от почитателите. "

"Откриват се специфични касички за почитателите да пускат пари за градежа на стадиона и той пораства с всеки минал ден. Гунди и Асен Младенов потеглят по предприятията да събират пари, с цел да може да се построи стадионът през 1969 година "

"Защо Левски няма нотариален акт? Защото сме в комунизма, тъкмо след чешките събития. Всички сдружения с идеална цел са били без нотариален акт. Прави се акт за държавна благосъстоятелност и там се вписва кой го употребява. В акта от 1970 година написа, че се дава за безсрочно и безплатно прилагане от Левски. Това го написа и във всички преактувания през годините. "

"И Върховният касационен съд го споделя със свое решение, че няма да пипа заварените обстановки от времето на комунизма, тъй като това може да се пояснява като отчуждаване. А това не се позволява у нас по Конституция. Левски е безкористен ползвател и прави колосални усъвършенствания върху държавния парцел, макар че по закон не е длъжен. Тодор Батков единствено от 1999 до 2009 година наля 14 млн. лева в държавния парцел. Да не приказваме, че в този момент има и нова естрада. Левски няма какво да заплаща, би трябвало да получи. Повече да не се закачат с Левски, всичко е наред ", приключи Марков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР