Бившият британски премиер Гордън Браун обвини ЕС в “неколониален подход“

...
Бившият британски премиер Гордън Браун обвини ЕС в “неколониален подход“
Коментари Харесай

Гордън Браун обвини ЕС в неколониален подход за ваксините в Африка

Бившият английски министър председател Гордън Браун упрекна Европейски Съюз в “неколониален метод “ при предлагането на имунизациите за Covid-19 и прикани богатите западни народи да проведат незабавна среща на високо ниво на фона на увеличаващите се смъртни случаи в Африка. 

Гордън Браун прикани Джо Байдън, Борис Джонсън и Марио Драги да проведат специфична среща на високо ниво, която да съвпадне със идната среща през септември на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк за решение на проблемите с недостига на ваксини за Африка.

Пишейки във ветник „ Гардиън “ Браун акцентира, че е шокиращо, че към 10 милиона даже от имунизацията Johnson & Johnson, създадени в Южна Африка, са били изнесени за Европейски Съюз, вместо с тях да се помогне на африканските страни да реализират скромните си цели за имунизиране на тяхното население.

„ Ваксинационният шовинизъм и неоколониалният метод на Европа към световното здраве разделя света на богати и предпазени хора, които живеят и небогати и незащитени, които умират “, написа Гордън Браун.

Въпреки предизвестията на Международния валутен фонд и Световната банка за потребността от по-спешни ограничения Браун сподели, че 45 от общо 54 африкански страни няма да съумеят да реализират задачата си да имунизират през септември 10% от тяхното население.

Междувременно бе обявено, че Центърът за произвеждане на ваксини и нововъведения в Оксфорд ще се опита да сътвори комбинирана ваксина против ковид и сезонен грип.

Проектът ще започва тази години и от държавното управление са отпуснати 215 милиона паунда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР