Бившият борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след

...
Бившият борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след
Коментари Харесай

Аутопсията на Пламен Пенев потвърди: Зaдушен е при ареста

Бившият герой Пламен Пенев, който почина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е умрял, тъй като е бил задушен при ареста. Няколкото служители на реда, които са го арестували, са го затиснали по подобен метод, че той не е можел да си е поема въздух, и това е довело до гибелта му.

Това са резултатите от аутопсията на Пенев, осъществена от трима правосъдни медици, оповестява " Сега " от източници от проверяващите.

Заключенията на медиците още не са завършени в експертиза, само че това е въпрос на дни.

Днес и на следващия ден трима следователи от Националната следствена работа са в Стара Загора, с цел да разпитват служителите на реда, взели участие във съдбовната акция.

Според наредбите и вътрешните правила на Министерство на вътрешните работи за гонене на коли и задържане на лица, методът на деяние на полицията в Стара Загора е неприемлив, защото подлага на риск живота освен на преследваните, а и на служителите на реда и на инцидентно попаднали на мястото жители.

Часове по-късно Министерство на вътрешните работи разгласи, че двама чиновници от ОДМВР - Стара Загора са краткотрайно отстранени от служба поради преследването, приключило със гибелта на 58-годишния Пламен Пенев. Във връзка със случая от 30.12.2023г. в ОДМВР - Стара Загора са разпоредени две инспекции.

На база на открити данни за тежки нарушавания на служебната дисциплинираност и бяха формирани дисциплинарни производства по отношение на двама чиновници. Младшите инспектори от Първо и Второ районно управление (на МВР) в Стара Загора ще бъдат краткотрайно отстранени от служба до привършване на инспекциите.

Директорът на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Лазар Христов не е дал отговор дали в колата на умрелия Пенев е открит нож, за какъвто се твърди в сигнала, подаден на тел. 112, станал причина за преследването и задържането му.

Междувременно някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, който е юрист на околните на Пенев, изиска Министерство на вътрешните работи да огласи незабавно сигнала на младежите, от който потеглят полицейските дейности. Това би трябвало да стане, с цел да се разбере истината към случилото се във съдбовната нощ, разгласи още той пред Българска национална телевизия.

По информация на " Сега " прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи записа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР