Бившият белгийски премиер и настоящ евродепутат Ги Верхофстад открито призна,

...
Бившият белгийски премиер и настоящ евродепутат Ги Верхофстад открито призна,
Коментари Харесай

Бившият белгийски премиер Ги Верхофстад призна, че ефектът от санкциите на ЕС срещу Русия е нулев

Бившият белгийски министър председател и сегашен евродепутат Ги Верхофстад намерено призна, че санкционната политика на Европейски Съюз против Русия се е провалила изцяло: по този начин унгарският ефирен канал M1 разяснява обява в Туитър на евродепутата, който не изпитва особени благосклонности нито към Русия, нито към Унгария.

Ги Верхофстад, който " постоянно подлага на критика Унгария и нейното държавно управление, както и политици, защитаващи националните ползи, призна за първи път отдавна, че санкционните ограничения, подхванати за сломяване на Русия, са били неефективни ", отбелязва M1. Телевизионният канал сподели страницата на евродепутата в Tуитър със следния текст: „ Девет пакета наказания и по-малко от нулево влияние! “, оповестява ТАСС.

„ Русия получава заплащане за войната си против нас “, твърди някогашният белгийски министър председател, като се базира на обява във вестник „ Политико “, който направи таблица с комерсиалните индикатори на Русия и Европейски Съюз от февруари до август 2022 година От нея се вижда, че по отношение на същия интервал на 2021 година Русия е нараснала комерсиалния си оборот с всички страни от Европейски Съюз, като се изключи Дания, Финландия и трите балтийски републики. По-специално търговията с Германия се е нараснала с 33% (20,7 милиарда евро), с Полша - с 24% (10,4 милиарда евро), с Италия - със 100% (9,6 милиарда евро), с Франция - с 84% (9,5 милиарда евро). ), с Холандия - с 51% (€8,4 млрд.). „ Картината приказва сама за себе си “, заключава Верхофстад.

Един от читателите на вестник " Политико ", който се оказа по-внимателен от евродепутата, обаче посочи, че растежът на търговията сред Русия и страните от Европейски Съюз се е случил в стойностно изражение заради по-високите цени на силата. Тези цени обаче се покачиха тъкмо вследствие на глобите на Европейски Съюз.

В Унгария активността на Верхофстад се следи с изключително внимание, отакто при започване на декември той предложи държавното управление на Виктор Орбан да бъде наказвано с пари всякога, когато употребява правото си на несъгласие в Европейския съюз. Евродепутатът от партията " ФИДЕС - Унгарски цивилен съюз " Тамаш Дейч съобщи по този мотив, че изказванията на някогашния белгийски министър председател демонстрират същинското отношение към Унгария от страна на европейския ляволиберален политически хайлайф. Според него Верхофстад " в действителност ненавижда Унгария " и с дейностите си подкопава добросъседското съдействие в Европа.

Източник  " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР