Бившият австрийски канцлер напуска политиката, обяви самият той на пресконференция

...
Бившият австрийски канцлер напуска политиката, обяви самият той на пресконференция
Коментари Харесай

Себастиан Курц обяви, че се оттегля окончателно от политиката

Бившият австрийски канцлер напуща политиката, разгласи самият той на конференция в четвъртък. 35-годишният водач на консервативната Народна партия беше канцлер от 2017 до 2019 година и още веднъж от 2020 до 2021 година Той напусна висшия пост по-рано тази година, откакто името му попадна в следствие за корупция. Първият му мандат завърши по сходен метод, след по този начин наречения.

``Изключително съм признателен за това време, за всички прекарвания и се надявам, че дадох своя принос, с цел да придвижа нашата красива в вярната посока``, сподели Курц пред публицисти на конференция във Виена.
Бившият министър председател на Австрия Себастиан Курц стана татко
Тази нощ някогашният канцлер на Австрия Себастиан Курц стана татко. Приятелката му Сузане роди момченце в ранните утринни часове, заяви пол...

Курц стана татко предишния месец и сподели, че това е провокирало решението му. Бившият канцлер съобщи, че е получил просветление, когато видял сина си за първи път. ``Преди всичко чакам с неспокойствие да прекарам време с детето си и фамилията си преди да се посветя на нови професионални задания през новата година``, сподели той.

Курц засегна и следствието против него, като сподели, че психическата тежест е също част от повода за отдръпването му от политиката. ``През последните месеци моят политически живот не е съревнование на най-хубавите хрумвания, а по-скоро отбрана против обвинявания, клевети и правосъдни производства``, сподели той и добави: ``Моята пристрастеност към политиката, която изпитвах последните 10 години сигурно понижа в тази фаза. Аз не съм нито светец, нито нарушител - аз съм човек със мощни и слаби страни с неточности и всичко останало, което върви с това ", сподели той и съобщи, че ще съобщи отговорностите си като партиен водач идните седмици.

Курц беше завещан като канцлер през октомври от Александър Шаленберг, а австрийските медии оповестиха, че вътрешният министър Карл Нехамер е подготвен да поеме поста на партиен водач на Народната партия, напомня ``Политико``.

Наричан ``политически вундеркинд`` Курц се издигна през 2013 година, когато стана външен министър на Австрия едвам на 27-годишна възраст.
Отнеха депутатския имунитет на Себастиан Курц
Националният съвет на Австрия на съвещание в четвъртък е одобрил решението да се лиши някогашният австрийски канцлер и водач на Австрийскат...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР