Бившият английски национал Гари Невил нарече в подкаста си Висшата

...
Бившият английски национал Гари Невил нарече в подкаста си Висшата
Коментари Харесай

Гари Невил скочи на Висшата лига заради Евертън

Бившият британски национал Гари Невил назова в подкаста си Висшата лига " безвластие " поради отнетите 10 точки от актива на Евертън, което шокира британския футбол предходната седмица, заяви " Ройтерс ".

Евертън стана в петък първия първокласен британски клуб, на който му лишават точки поради нарушение за финансовите правила за резистентност.

" Доверието и вярата на Евертън във Висшата лига са изцяло изчерпани ", сподели Невил в подкаста си.

" Алчността и егоизмът са отвън надзор - това е безвластие. Висшата лига е несъществуваща организация, тъй като има 20 клуба, като всеки гласоподава съгласно личните си ползи. Това се случва от години ", добави той. От Висшата лига към момента не се коментирали позицията му.

Незабавното лишаване на точки смъкна Евертън от 14-о на предпоследното 19-о място в класирането, което дава отговор на изпадане.

Наказанието пристигна, откакто Евертън разгласява загуби за към 372 милиона паунда за последните три години, което е повече от допустимите 250 милиона за този интервал.

Манчестър Сити също  е пред угрозата да получи повече от 100 санкции за нарушение на финансовите правила.

" Клубовете от Супер лигата, които се пробваха да разрушат целия европейски футбол, бяха санкционирани с 22 милиона паунда - 3,5 милиона за всеки клуб. Това е безусловно скандално на фона на това, което се пробваха да създадат и да убият играта ", споделя Невил.

Виждането на някогашния футболист на Манчестър Юнайтед съответствува с това на други критици, измежду които е и депутата от Лейбъристката партия Йън Бърн, който прикани за незабавното основаване на самостоятелен регулатор в британския футбол.
 Отнеха 10 точки от актива на Евертън
Отнеха 10 точки от актива на Евертън

Заради нарушение на финансовите правила
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР