Бившият американски президент Бил Клинтън заяви в Прищина, че Косово

...
Бившият американски президент Бил Клинтън заяви в Прищина, че Косово
Коментари Харесай

Косово заслужава да бъде член на ЕС и НАТО

Бившият американски президент Бил Клинтън съобщи в Прищина, че Косово е образец за народна власт и заслужава участие в Европейски Съюз и НАТО, оповестява белградският вестник " Данас ". Клинтън е в Косово във връзка 20-ата годишнина от влизането на интернационалните умиротворителни сили в някогашната сръбска провинция.

Смятам, че целият свят може да вземе образец от Косово по какъв начин израсна и по какъв начин живее в мир със своите съседи, сподели някогашният американски президент. Клинтън се срещна през вчерашния ден с президента на Косово Хашим Тачи, който го награди с " Орден на свободата ", и с премиера Рамуш Харадинай. Тачи посочи, че Клинтън е знак на " доверието, оптимизма и вяра за жителите на Косово ", написа " Данас ".

Изразяваме дълбока признателност към Съединени американски щати, които ръководеха акцията за преустановяване на етническото пречистване и връщането на косовските жители в техните домове, акцията за създаване на нов живот и мир за всички, съобщи Тачи, представен от " Данас ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР