Бившия шеф на болницата в Дупница Росен Тимчев сключи споразумение

...
Бившия шеф на болницата в Дупница Росен Тимчев сключи споразумение
Коментари Харесай

Пробация за бившия шеф на болницата в Дупница с фалшивата диплома

Бившия началник на болничното заведение в Дупница Росен Тимчев подписа съглашение с Районната прокуратура в Дупница. Срещу него е наложена мярка " Пробация ".

Районният съд в Дупница утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура - Дупница и Росен Тимчев. Тимчев е признал за подправянето на дипломата си.

 Обвиниха някогашен краткотраен шеф на болница поради подправена тапия
Обвиниха някогашен краткотраен шеф на болница поради подправена тапия

Росен Тимчев показал подправен документ при назначението си в Дупница

Припомняме, Тимчев беше упрекнат в това, че е упражнявал специалност без съответна дееспособност. Оказа се, че някогашният началник на болничното заведение в Дупница не е имал постоянна тапия.

Производството против него беше във връзка със сигнал от Агенция " Медицински одит " и ръководителя на Общински съвет - Дупница. В сигнала беше посочено, че краткотрайно назначеният за шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски " в Дупница Росен Тимчев показал в Агенцията по вписванията копие от тапия за приключено висше обучение със компетентност " Здравен мениджмънт ". Проверка на МОН посочила, че дипломата е подправена.

Според съда в интервала от 29 февруари до 5 декември 2016 година Тимчев е упражнявал специалност, обвързвана със опазването на здравето на популацията - Управител на МБАЛ " Св. Иван Рилски " ЕООД в Дупница, без да има съответна дееспособност.

 Задържаха някогашния шеф на МБАЛ-Дупница поради невнесена гаранция
Задържаха някогашния шеф на МБАЛ-Дупница поради невнесена гаранция

Паричната гаранция е в размер на 1000 лева, като му е даден четиридневен период за внасянето ѝ, считано от 16 юни

Установено е, че през март 2016 година Тимчев съставил неистинен формален документ - тапия за приключено висше обучение по компетентност публично здраве и здравен мениджмънт, с професионална подготовка " магистър " на Медицински университет - София.

За осъществените закононарушения по отношение на Тимчев е наложено наказване " Пробация ", включващо и наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, за период от две години. Тимчев би трябвало и наложително да се среща с пробационен чиновник за период от две години и да постави безплатен труд в интерес на обществото в размер на двеста часа годишно, за период от две години.

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

 Поредица от злоупотреби в болничното заведение в Дупница
Поредица от злоупотреби в болничното заведение в Дупница

Директор с подправена тапия разменя уред за хемодиализа против несбъднат ремонт на покрив

Припомняме, съгласно Закона за лечебните заведения шеф или изпълнителен шеф на лечебното заведение може да бъде единствено лице с образователно-квалификационна степен " магистър " по медицина, надлежно дентална медицина, и с подготовка по здравен мениджмънт. Управител може да стане и лице с образователно-квалификационна степен " магистър " по стопанска система и ръководство и с добита просветителна и/или научна степен компетентност или преминато образование за повишение на квалификацията по Закона за висшето обучение в региона на здравния мениджмънт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР