Бившите яростни врагове през Втората световна война – Япония от

...
Бившите яростни врагове през Втората световна война – Япония от
Коментари Харесай

Япония, САЩ и Канада започнаха военни учения край Курилските острови – заедно срещу новата световна заплаха Русия


Бившите гневни врагове през Втората международна война – Япония от една страна и Съединени американски щати и Канада от друга, от дълго време откриха общ език за мир и напредък между тях. А в този момент имат и общ съперник – властническият агресор Русия, която бе съдружник на Съединени американски щати и Канада през Втората международна.

Военноморските сили на Япония започнаха учения край Курилските острови в Тихия океан дружно със сили на Съединени американски щати и Канада, оповестиха международните медии. Японската преса написа, че задачата на маневрите е да показват на Русия единството на Япония със съдружниците пред лицето на евентуална съветска опасност.

Ученията под наименование Noble CHINOOK ще продължат до 28 август във водите на изток от Курилските острови до южната част на най-големия японски остров Хонсю.

В тях вземат присъединяване 5 бойни кораба на военноморските сили на Япония, в това число флагмана на флота Huga. Щатите изпратиха миноносеца Benfold, а Канада – фрегатите Ottawa и Vancouver.

В щаба на ученията съдружниците са съсредоточени в задания като търсене и заличаване на подводни и надводни цели, както и кацане на хеликоптери от един транспортен съд на различен.

В съобщение на Морските сили за самозащита на Япония се споделя, че укрепването на съдействието сред Япония, Канада и Съединени американски щати е гаранция за свободен и открит Тихоокеански район.

Учението е в отговор на няколкократните провокации на съветския тихоокеански флот, чиито кораби постоянно се доближават компактно до крайбрежието на Хокайдо – най-северният от огромните японски острови. Последният случай беше през юли.

Тогава 5 съветски и 5 китайски кораба минаха напълно покрай Хокайдо през пролива Лаперуза в Охотско море. Министерството на защитата на Япония одобри това като проява на мощ и съобщи, че деликатно следи за всяка интензивност покрай японски води.

Япония публично претендира за 4-те южни острова от Курилския архипелаг, които бяха окупирани от Русия в края на Втората международна война. Този териториален спор докара до това, че кротичък контракт сред Япония и Русия няма и до ден сегашен.

Руската експанзия в Украйна докара до още по-сериозно изостряне на връзките сред двете страни, откакто демократична Япония се причисли към западните антируски наказания.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР