Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че

...
Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че
Коментари Харесай

Каракачанов изригна в ефир: Като не стават БТР-ите, защо ги давате?! Украинците ще ги продадат в Африка

Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов считат, че ветото на президента Румен Радев, наложено върху решението на Народното събрание да даде БТР-и от Министерство на вътрешните работи на Украйна, е вярно. Според тях по този начин могат да се чуят повече причини в Народното събрание. Мнението си те показаха в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.
Според Красимир Каракачанов Украйна ще продаде БТР-ите на друга страна.
„ Бих ги продал половината, в този момент цената им е най-малко половин милион лв. на численост. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат употребявани за гасене на горски пожари, за защита на границата. Те са непригодни за модерни военни дейности. Украинците ще препродат бетеерите някъде в Африка ”, счита Каракачанов.
Според Ангел Найденов предоставената от страни от Европейски Съюз военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на Европейски Съюз. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите, предоставени от България, се заплащат. Страната ни ще получи част от цената на средствата за тези машини, сподели Найденов. По думите му машините не са употребявани повече от 40 година и мъчно биха били употребявани в този миг.
В отговор Каракачанов сподели: „ Като не стават за нищо, за какво ги даваш на Украйна? Никакви милиони няма да се преведат на България. “
Според него от това несъгласие няма да произлезе нищо, тъй като „ обществото „ Магнитски ” в Народното събрание от дълго време е поставило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, в това число и ползите на България, с цел да взема решение своите лични проблеми. Това е следващият акт на натегателство. “
„ Машините са едва предпазени, с ниска маневреност. Украйна има план за трансформация на сходни машини, само че се отхвърлиха, тъй като е нерентабилно съответното модернизиране ”, сподели Найденов. Според Каракачанов тези машини са идеални за справяне с бедствени обстановки и за защита на границата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР