Бившите ръководни фактори в Министерството на регионалното развитие и благоустройството

...
Бившите ръководни фактори в Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Рашков: Аврамова и Нанков трябва да носят отговорност, не само да дават показания

Бившите управителни фактори в Министерството на районното развиване и благоустройството са били източник на престъпни корупционни практики.

Това съобщи на брифинг в Министерство на регионалното развитие, отдаден на злоупотреби със средства за пътни поправки, вътрешният министър Бойко Рашков.

" Оказва се, че в годините обратно е имало средства най-малко да изградим естествени пътища. Това обаче не е направено " поради алчността на някои политици преди нас ". Това наблягам доста дебело - средствата ги има, само че вършим някакви камуфлажни поправки за да извлечем по-големи облаги ", изострен бе шефът на силовото ведомство.

Петя Аврамова и Николай Нанков (бивши районни министри на ГЕРБ) би трябвало освен да дават показания, а да носят отговорност, добави той. " Оставам с горчивото усещане, че бившите ръководители на това министерство са източник на престъпни случаи. Строителството е превърнато в източник на незаконни приходи ", сподели Рашков.

Нанков и Аврамова ще бъдат привикани за разпит по проблема със строителството на 5 лот на Автомагистрала " Хемус ", където милиони съгласно Министерство на вътрешните работи били източвани в " чували и сакове ". В обедните часове във вторник обаче от ГЕРБ обявиха, че двамата към момента не са получили призовки.

Рашков обаче таи подозрение, че под давлението на Бойко Борисов някогашните министри Нанков и Аврамова можело да не се явят на разпит в следствието.

" Не изключвам опцията да създадат всичко допустимо да не се явят. Ще продължат ли обаче сериозния звук към министър Комитова след изложените тук данни ", попита реторично Рашков. И добави - при положение на отсъствие по отношение на двамата щели да бъдат подхванати санкционни ограничения, нямащи нищо общо с кандидат-депутатския им имунитет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР