Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Конференцията Подкрепа и партньорство в приобщаването провежда Карин дом в ИУ-Варна

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Двудневна конференция за шерване на благоприятни условия и резултати в региона на приобщаващото обучение се организира през днешния ден и на следващия ден в ИУ-Варна. Тя е проведена от Фондация Карин дом, а тематиката е  " Подкрепа и партньорство в приобщаването “.

С презентации в конференцията се включат експерти на Фондация Карин дом, а гост-лектори са: представители на Консултативен и диагностичен център в Рейкявик, Исландия; представител на Дирекция “Приобщаващо обучение “ на МОН; на СУ " Св. Климент Охридски “; интернационалните планови сътрудници от Белгия, Португалия, Италия; родители и представители на разнообразни организации от страната.

" Надяваме се, че шерването сполучливи практики, интернационален опит и тематики, които вълнуват доста от експертите, работещи с деца в региона на приобщаващото обучение, ще допринесат за смяна и единно мислене за незабавната потребност от съществени промени, по-задълбочени разбори на настоящата обстановка и несъмнено бързи решения ", споделят от Фондация Карин дом.

Карин дом е гражданска организация, учредена преди 26г. от потомствения посланик и човеколюбец Иван Станчов. Още от своето учредяване, Карин дом има качествено нов метод към децата със специфични потребности и техните фамилии. През 1996г. първите деца постъпват в центъра, а част от родителите по-късно основават първите наставнически организации във Варна. Освен че поддържа децата и техните фамилии посредством терапия и обществени услуги, Карин дом се стреми и към промени в политиките за деца на национално равнище, смяна на настройките и приобщаващите практики за децата със специфични потребности у нас.

Дългогодишният опит на Карин дом е в региона на лечението и рехабилитацията, ранна намеса и интеграция на деца със специфични потребности. В поддръжка на приобщаващото обучение, Карин дом организира и профилирани образования за експерти, родители и организации в областта на работа с деца, работи в посока смяна на настройки и покровителство. Карин дом е една от първите цивилен организации в България, която организира политики за покровителство на правата на децата със специфични потребности у нас и смяна в институционалната грижа за изоставените деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР