Бившата зам.-председателкана Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли ще остане в

...
Бившата зам.-председателкана Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли ще остане в
Коментари Харесай

Заподозряната в корупция Ева Кайли ще остане в ареста поне още месец 


Бившата зам.-председателкана Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли ще остане в ареста най-малко още един месец, реши в четвъртък вечерта съдът в Брюксел. Тя въпреки всичко може да апелира мярката си за неотклонение.

Кайли е упрекната в корупция и пране на пари в интерес на Катар, само че отбраната ѝ заявява в правосъдната зала, че.

Според информация в локални медии проверяващи са разкрили към един милион евро в жилището на Кайли и в куфар на татко ѝ, за които се допуска, че са били изтеглени от белгийска банка.

Междувременно гръцките управляващи замразиха активите на Кайли и фамилията ѝ, измежду които недвижими парцели, сметки и корпоративни дялове, за да бъдат тествани за пране на пари.

Европарламентът в профил от зам.-председателския пост Кайли, а председателката му Роберта Мецола сподели, че Европа не е за обмен и настоя отговорните да понесат цялостната тежест на закона.

След ареста на Кайли, която е някогашна телевизионна водеща, тя беше изключена от гръцката социалистическа партия ПАСОК, както и от групата на социалистите и демократите (S&D) в Европарламента, където ресорът ѝ включва отговорности, свързани с Близкия изток.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР