Бившата спортна министърка на Франция Шантал Жуано, която бе назначена

...
Бившата спортна министърка на Франция Шантал Жуано, която бе назначена
Коментари Харесай

Спор за пари проваля преговорите между Франция и жълтите жилетки?

Бившата спортна министърка на Франция Шантал Жуано, която бе назначена от държавното управление да води публичните диспути по настояванията на "жълтите жилетки ", напусна след зародил спор към размера на нейното заплащане, съобщи Ройтерс.

Жуано съобщи през вчерашния ден, че не може да подсигурява условия за спокойни диспути, тъй като е станала център на внимание, откакто парижко списание разкри, че ѝ се заплащат по 14 700 евро на месец, с цел да управлява националната комисия за публични диспути. Комисията е съвещателен орган по въпроси на околната среда.

По график публичните диспути по настояванията на "жълтите жилетки " стартират идната седмица, което оставя напълно малко време на президента Еманюел Макрон да я размени. Дебатите, чиито съответни механизми остават неразбираеми, са едно от главните оферти, които Макрон направи предишния месец в отговор на вълната от белязани от принуждение митинги, обхванала Франция от ноември.

Протестите бяха провокирани от гнева на французите, изключително тези с ниски приходи, поради спад на покупателната дарба и чувството, че Макрон нехае за потребностите на елементарните хора със своите промени, които се възприемат като облагодетелстващи работодателите и богатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР