Бившата шампионка в категория сламка на UFC Карла Еспарса (18-6)

...
Бившата шампионка в категория сламка на UFC Карла Еспарса (18-6)
Коментари Харесай

Карла Еспарса подчини Мартина Родригес с разединено съидийско решение

Бившата шампионка в категория " сламка " на UFC Карла Еспарса (18-6) реализира значима победа по пътя си назад към върха, откакто съкруши с разединено съдийско решение (29-28, 30-27, 28-29) бразилската майсторка на муай тай Мартина Родригес (12-1-2).

Еспарса първа реализира тейкдаун още преди да са изтекли и 40 секунди от борбата и влезе в цялостен гард. Тя не можеше свободно да реализира граунд-енд-паунд и вкара единствено няколко удара в кръста на съперничката си, само че се задържа в топ позиция повече от две минути. Впоследствие Еспарса въпреки всичко съумя да нанесе няколко лакътя в лицето на Родригес, само че и " изяде " същата порция удари, което докара до кървене и отичане. Бразилката съумя да се изправи и да обезврежда съперничката си в последната минута, като явно й беше нанесла по-големи провали и се бе опазила от такива.

При състояние че беше подута и се изправяше против муай тай състезателка, евентуално не бе доста добра концепция за Еспарса да води багра в стойка в първата половина на втория рунд, само че тя направи тъкмо това. Последва нов тейкдаун в актива на някогашната шампионка и влизане в цялостен гард в оставащите 2:30 минути, само че Родригес се защитаваше повече от сполучливо с притиснат до земята тил. Карла опита да направи ключ при 30 оставащи секунди от частта, само че се остави уязвима за контраатакуващите юмруци на Родригес и завърши рунда още по-разкървавена.

Двете размениха тежки удари в стойка при започване на последния рунд, а Еспарса още веднъж реализира тейкдаун и опита да господства съперничката си от горна позиция. Родригеес опитва да направи триъгълник, с цел да обърне развоя на събитията, само че противничката й се измъкна. В последна сметка двете се постараха да създадат всичко допустимо да завоюват и заслужиха овации за динамичната борба, само че Карла имаше преимущество поради тейкдауните и неутрализирането на мощната страна на Родригес - играта в стойка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР