Бившата съпруга на издирвания Петьо Петров - Еврото Любена Павлова

...
Бившата съпруга на издирвания Петьо Петров - Еврото Любена Павлова
Коментари Харесай

Любена Павлова твърди пред АКФ, че Петьо Еврото е написал заплашителното писмо срещу Гешев

Бившата брачна половинка на търсения Петьо Петров - Еврото Любена Павлова го уличи като създател на писмото до основния прокурор Иван Гешев, в което той е приканван да си подаде оставката с подмятания за фамилията му.

Павлова твърди, че мъжът ѝ разполага с списък с компромати против магистрати, а персонално тя му съдействала с " логистика " - " дали някой да се снима, дали да се наблюдава, съгласно случая и индивида. Каквото е трябвало, се е правило ".

Тя се появи в следствие на Антикорупционния фонд, което беше обявено в деня, в който прокуратурата и СОБТ се пробваха несполучливо да заловят Петров в ресторант в Драгалевци. По неофициална информация в медиите - някогашният следовател съумял да избяга, и то с детето си, зад граница.

Именно детето, на което Любена Павлова е майка, се оказва повода тя да реши да приказва за незаконните схеми на мъжа си - обществена загадка от десетилетие насам, по която прокуратурата нито един път не регариа.

Сега тя твърди, че не е виждала детето си от 1 година 9 м., а юристите отказвали да се занимават със случая, тъй като " знаят какъв брой е замърсен и не е добре с главата " (П. Петров). Павлова споделя още, че е бременна от новия си сътрудник и се опасява за него и за себе си.

Тя уличи някогашния си брачен партньор в това, че пуснал записи " от нашия персонален живот ", за да я унижи, смачка душевен или да я изкара неприятен родител.

Изненадващо, Павлова смеси персоналните си претекстове със напълно друга нишка - войната на върха на прокуратурата и изказванията на Иван Гешев, че е жертва на политически скрит план.

Бившата жена на Петьо Петров твърди, че била позната на Тони Иванов " Тони Парфюма ", който беше махленски от Гешев в интрига с екзекутирания Красимир Каменов-Къро за поръчкови убийства и за свалянето му като основен прокурор.

Павлова твърди, че Пепи Еврото считал Парфюма за неин съкровен другар и по тази причина разпоредил да бъде задържан. През 2022 година въпросният мъж беше задържан на бул. " България ", откакто патрул на Столична дирекция на вътрешните работи го спрял и намерил в колата синя полицейска лампа и радиостанции.

" Това момче е Тони Иванов, небезизвестният Тони Парфюма, по този начин наименуван. Той ми е бил другар, не гадже - макар че аз съм свободна жена. Спряха го за някаква безумна история с полицейски лампи, радиостанции, НСО го били пазили - което е нелепост, безспорна. Опитаха се и политически да го извъртят, тъй като той е симпатизант на Политическа партия, Демократична България и последният да затвори вратата ", беше обяснението на Любена Павлова.

Тони Иванов още веднъж беше разгласен за търсене през април 2023 година, само че се оказа в Испания, където съдът отхвърли да го екстрадира.

Името му беше упоменато по време на конференцията на Гешев от април 2023 година, с изказванието, че в дома на различен обвинен били открити флашки с компрометиращи записи сред него, Къро и публицист от " BIRD ".

Според Любена Павлова - тези улики може да са подхвърлени от Петьо Петров, който обичал да споделя " Като няма доказателства, ще си донесем ".

Тя непосредствено уличи зам.-главния прокурор Борислав Сарафов в това, че е доближен на Еврото и издаде " индулгенция " на Иван Гешев, като разгласи, че основният прокурор в никакъв случай не бил идвал в ресторанта " Осемте джуджета " - " тържището " с пари, постове и компромати на някогашния ѝ мъж.

Павлова упрекна и още един прокурор - Емилия Русинова, някогашен градски прокурор на София - за връзки с Петров. АКФ излъчиха и нейни фотоси от посещаване в " Осемте джуджета ".

" Едва ли са разказвали вицове и са обсъждали промоциите в Лидл. Петьо Петров не е най-приятният човек в света - идваха за пари, дали да оставят, дали да вземат ", споделя някогашната брачна половинка.

" Доскоро си мислих, че се е отдал на пороци и че няма въздействие, че правото е на моя страна и по правосъден път мога да си върна детето. Но последните случки ме разубеждават. Мисля, че доста страшни неща предстоят, в случай че проектът, който е задействан, бъде изпълнен до дъно. Вероятно Сарафов ще остане основен прокурор до избора на идващ и тогава ще е ужасно. Този човек ще ме унищожи ", споделя още тя.

Павлова твърди, че разпознавала стила на Еврото от заплашителното писмо до Гешев.

" Стоиш на скалата ", " Като Мечо Пух седнал съм и си мисля ", и " Всяка приказка си има край " - това са приказки, които Петров употребяваше по 5-6 пъти дневно. В това писмо зървам него, няма по какъв начин да е различен човек. От осем години пребивавам с него и протоколирам всичко, което действително той е написал, аз съм дописала. Тъй като той не може по едно и също време да го измисли и да го запише. Аз съм била в действителност стенограф. И доста добре познавам стила му. Ти да вдигнеш ръка и да налетиш на основен прокурор на страна от Европейски Съюз - това приказва за доста сериозен ментален срив и за това, че зад теб стои някой доста сериозен ", споделя още тя.

Какво не споделя Любена Павлова?

Поне в първата част от записа тя не дава отговор на въпроса, който сама си слага - кой стои зад Пепи Еврото, в случай че се допуска, че той е писал опасността до Гешев.

Отказва да отговори в конкретика и кои са магистратите, които са имали нерегламентирани връзки с някогашния следовател. Единствените имена, които тя загатва, са на Сарафов и Русинова. За последно тя се беше кандидатирала за ръководител Апелативната спецпрокуратура през 2018 година, само че се отхвърли сама от процедурата - без пояснения. Тогава се появиха клюки, че тя е в спор с Иван Гешев, който по това време към този момент беше зам.-главен прокурор.

Павлова не дава отговор на въпросите и за съответни суми или " услуги ", които е правил Петров през годините.

" Явно са им ниски заплатите. Не всеки е идвал, не всеки е подкупен сигурно. Не са били дребни пари за кафе и цигари, от време на време жилища и коли се раздават. Някои минаваха единствено с заричане за кариерно израстване ", споделя тя.

Когато загатва, че Петров може да е обвързван и с избора на настоящ градски прокурор на София (в момента това е Илияна Кирилова), тя още веднъж се стопира, преди да насочи обвиняване: " Не знам дали е било с присъединяване му, не може да го упрекваме за всичко. Но някои израснаха (кариерно) ".

Не излиза наяве и каква е връзката на Павлова с Тони Иванов, който през април 2023 година беше забъркан от управлението на прокуратурата в комплицирана скица за " проведена офанзива на олигарси, мафията и кой ли още не против държавни институции и ползите и сигурността на българските жители " (по думите на Гешев).

Тогава в изтеклите записи още веднъж се загатваха Политическа партия, Асен Василев, Пламен Бобоков, Цветан Василев и Бойко Борисов, без обаче да излиза наяве каква връзка има сред тях и обвинените, измежду които така наречен Тони Парфюма.

Интервюто е обещано пред проверяващия публицист Николай Стайков и някогашния прокурор и правист Андрей Янкулов в последните няколко дни, сигурно след убийството на Къро, който тя загатва с думите " лека му пръст ".

Очаква се и втора част на диалозите с нея.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР