Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която днес беше

...
Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която днес беше
Коментари Харесай

България задържа бивша румънска министърка, осъдена на затвор за корупция

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която през днешния ден беше наказана дефинитивно на шест години затвор за корупция, е хваната в България и ще бъде предадена на румънските управляващи, заяви Аджерпрес.

" В резултат на съдействието сред профилираните структури в границите на министерството на вътрешните работи и управляващите в България дамата, на чието име беше издадена заповед за осъществяване на присъда затвор, е открита на територията на България. Продължават характерните действия предвид на предаването на дамата на управляващите в Румъния ", заяви румънската полиция.

По-рано през днешния ден Удря беше наказана дефинитивно на шест години затвор по обвинявания във взимане на рушвет и корист със служебно състояние. Петчленен състав на Върховния касационен съд отхвърли като неоснователните настояванията на Елена Удря и останалите обвинени по делото за отменяне на присъдите по делото " Галавечер на Буте ", съобщи Българска телеграфна агенция,

Според телевизия " Диджи 24 " Елена Удря е напуснала Румъния с автомобил през Гюргево, след което е оповестена за интернационално търсене. Тя е напуснала страната легално, защото не й била наложена мярка, забраняваща това.

Не за първи път път Елена Удря бяга от страната, отбелязва малкия екран. Тя направи това и през 2019 година преди произнасянето на окончателното правосъдно решение по същото дело, чието отменяне изиска по-късно. Тогава тя също излезе от Румъния през Гюргево, насочвайки се в началото към Гърция, а по-късно към Коста Рика.

Тя беше хваната в Коста Рика, където прекара два месеца в ареста преди решение на Конституционния съд, анулиращо окончателната й присъда. След това Удря беше освободена и се върна в Румъния.

Елена Удря беше министър на туризма сред декември 2008 и декември 2009 година и министър на районното развиване от декември 2009 година, до февруари 2012 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР