Бившата премиерша Линда Макензи Петкова съвсем скоро ще излезе на

...
Бившата премиерша Линда Макензи Петкова съвсем скоро ще излезе на
Коментари Харесай

Бившата премиерша Линда Макензи Петкова издава книга

Бившата премиерша Линда Макензи Петкова напълно скоро ще излезе на пазара с книга, удостовери и самата тя, предава България Днес.

В творбата Линда ще дава здравословни предписания за разнообразни ястия, като редом с това ще споделя по какъв начин се е сдобила с въпросната манджа. Бившата премиерша обикаляла света със специфичен бележник, в който си записвала прекарванията и забавни предписания, които в този момент ще предложи на читателите си.

Както се знае, Линда е горда собственичка на сладкарница, в която се оферират всевъзможни вкуснотии без захар, глутен, изкуствени подсладители и " Е " -та. " Храната постоянно ме е вдъхновявала. Това е, което най-вече обичам да върша, това е, на което най-вече държа в фамилията - да се храним здравословно ", споделя Линда.

Повече от 10 години семейството се храни без глутен, а някогашният министър председател Кирил Петков, който няма проблем с непоносимости към храни и алергии, към този момент е привикнал с този метод на хранене. " Много обичам да сготвям. Прекарвам цялото си време, правейки тъкмо това. Едната ни щерка е с диабет от 10 години и за нея режимът е по-строг, само че всички се адаптирахме. Непоносимост към глутена имаме всички, а аз имам проблем и с щитовидната жлеза. Първоначално нетърпимост към глутен имаше починалата ми майка Маргарет. Тя е диетолог и е основала личен микс от брашно, който употребява за разнообразни печива. Нейна е и концепцията за основаването на пекарната ми ", споделя Линда.

Веднага след диагнозата си родителката на младата жена научава и голям брой предписания, които бъдещата премиерша да прави на драго сърце за себе си и фамилията.

" Научи ме на труд. Много се веселя, когато с ръцете си върша разнообразни неща ", споделя Линда, която е единствената жена на експремиер, непрекъснато трудеща се дружно с сътрудниците в пекарната. Тя идва първа и си потегля последна в сладкарницата, а всяка рецепта от предлаганите в действителност е обичана на член от фамилията.

" Торта бял гараш е най-сладкото нещо, което предлагаме, както и чийзкейк. Любима е на брачна половинка ми ", споделя желанията си готвачката.

Линда е безапелационна, че всяка пастичка или част от менюто в сладкарницата е обвързвана и с избрани страсти и места, които са изпитани или почувствани от всички във семейството. Точно за това ще опише и в книгата си.

" Обиколили сме половината свят, живяла съм на разнообразни места и съм опитвала всякаква кухня. Но мисля, че здравословното меню е най-важното за всеки човек, защото има доста хора, които даже не знаят, че имат нетърпимост към някои храни, и развиват заболявания, които могат да предотвратят, в случай че се хранят вярно ", счита Макензи.

Самата тя обожава българската кухня. Най-много харесва фасул и свински джолан с кисело зеле. Харесва и зеленчуците ни, които са доста, доста вкусни за всеки чужденец, който се допре до тях.

Родена през 1979 година в Отава, Линда следва брачна половинка си Кирил, когато идва в България. Голямата ѝ пристрастеност е кухнята и неслучайно се явява на един от кастингите за " Мастър началник " по малкия екран.

" Беше на смешка, а пък то ме утвърдиха ", смее се тогава Линда, която отпадна на 13-о място поради недобре сготвена паста.

" Не го одобрявах насериозно, само че научих доста неща ", напомня си Линда. Една от огромните ѝ любимки в журито е началник Силвена Роу. Двете дами постоянно се виждат и разменят здравословни предписания и отвън предаването.

С днешна дата фамилията на Линда се радва, че тя ще се отдаде и на писателство. За най-голямата от трите им дъщери - Ванеса, това е същинска фантазия. Момичето е студентка в Ню Йорк и към този момент работи също като майка си върху първата си книга. Тя обаче ще излезе след тази на майка ѝ.

Втората щерка на семейство Петкови е Ема, а най-малката се ражда през 2012 година - Ани.

След идването си в България Линда Петкова се занимава с доброволчески действия, работи за неправителствена организация и онлайн продажби за американска фешън компания.

" Но от всичко това най-вече се радвах, когато сготвям. Така се появи и сладкарницата ми ", споделя Линда, която към този момент 15 години е у нас и усеща България като втори роден дом.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР