Бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел защити решението си от

...
Бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел защити решението си от
Коментари Харесай

Меркел защити решението си от 2008-а да блокира влизане на Украйна в НАТО

Бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел отбрани решението си от 2008 година да блокира препоръчаното тогава от Съединените щати присъединение на Украйна към НАТО, съобщи Франс прес.

Късно нощес - във видеоизявлението си за убийствата на цивилни в Буча, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че кани Меркел и тогавашния френски президент Никола Саркози да посетят градчето в покрайнините на Киев, с цел да видят до каква степен са довели отстъпките на Германия и на Франция към Русия през последните 14 години.

В малко изказване, оповестено от говорителката ѝ, Меркел споделя, че държи на решенията си от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година. И декларира „ цялостна поддръжка за напъните на актуалното немско държавно управление и интернационалната общественост за преустановяване на съветското безчовечие против Украйна “.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който беше министър на външните работи в две от държавните управления на Меркел, призна през днешния ден, че е сбъркал като е подкрепял плана за газопровод „ Северен поток 2 “:

„ Вярвахме в мостове, в които самата Русия не вярваше към този момент, макар че съдружниците ни предупреждаваха “, сподели Щайнмайер.

И още от признанието му:

„ Не успяхме да изградим общ европейски дом. Не имах вяра, че Владимир Путин би приел цялостна икономическа, политическа и морална съсипия на страната му в името на имперската му полуда. Като доста други и за това грешах “, сподели немският президент Франк-Валтер Щайнмайер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР