Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни

...
Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни
Коментари Харесай

Журналистка води дело срещу Тръмп за изнасилане в пробната на магазин през 1996 г.! Президентът с ответен удар

Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол съобщи пред правосъдни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, откакто я придружил в пробната на първокласен повсеместен магазин през 1996 година, съобщи Асошиейтед прес.

Първоначално тя си мислела, че да оказва помощ на Доналд Тръмп да пазари за подарък дамско долни дрехи ще бъде просто " занимателно нюйоркско нещо ".

Дори когато, съгласно Е. Джийн Карол, тогавашният предприемач я подканил към съблекалнята да опитва транспарантно боди, тя си представяла нещо като скеч от „ Събота вечер онлайн “, който е написала.

Но след няколко минути " всички аргументи да съм жива в този миг се изпариха от тази стая ", свидетелства Карол пред правосъдните заседатели по време на делото за обезчестяване, предава Българска телеграфна агенция.

" Аз съм тук, тъй като Доналд Тръмп ме изнасили, а когато написах за това, той сподели, че не се е случило. Той излъга и унищожи репутацията ми, а аз съм тук, с цел да се опитам да си върна живота ", съобщи Карол.

Без да участва в правосъдната зала Тръмп повтори, че изказванието на Карол за обезчестяване през 1996 година е цялостна небивалица, като написа в обществената си мрежа, че казусът е " измислена спекулация ".

" Това е машинация и подправена история - лов на вещици! " написа Тръмп в платформата си " Трут соушъл ".

" Тя не е крещяла? Няма очевидци? Никой не е видял това? Тя в никакъв случай не е подавала тъжба в полицията? ИЗМАМА! " написа Тръмп, представен от ДПА. " Вярва ли някой, че бих отвел една тогава съвсем 60-годишна жена... в дребна съблекалня и.... ", добави той.

76-годишният Тръмп съобщи, че не е бил в магазина дружно с Карол и не е имал визия коя е, когато тя за първи път описа обществено историята в записките си от 2019 година.

Думите му накараха съдията да предизвести юристите на Тръмп, че той би трябвало да престане с обществените си мнения по обвиняването, другояче може да си навлече още повече правни проблеми.

Досега Тръмп не е участвал на процеса, само че юристите му обявиха във вторник, че към момента е допустимо да реши да свидетелства.

Съдебният развой се организира в миг, когато Тръмп още веднъж се стреми към номинацията на Републиканската партия за президент, и седмици откакто той съобщи, че е почтен по обвинявания, свързани с заплащания, целящи пазаруването на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, която съобщи, че е имала полов контакт с него.

79-годишната Карол свидетелства, че се е срещнала с Тръмп в първокласния първокласен магазин " Бергдорф Гудман " в неуточнена вечер в един четвъртък напролет на 1996 година.

Тя споделя, че той я помолил за съвет по отношение на избор на подарък за жена и тя на драго сърце му услужила. Тя била поласкана от това, че Тръмп изискал съвет от нея и Карол помислила, че ще се получи занимателна история.

Пред правосъдните заседатели тя добави, че му предложила да подари шапка, само че Тръмп се насочил към бельото. Забавлявайки се и флиртувайки с него, тя се съгласила, смеейки се даже когато той затворил вратата на пробната, може би даже откакто я притиснал към стената.

Но по-късно, твърди Карол, Тръмп притиснал с ръка устата ѝ, след което последвало самото полово посягане, разказано от нея в елементи, до момента в който тя се борела против него.

Тя споделя, че най-после го отблъснала, избягала и години наред се самообвинявала.

" Винаги си припомням за какво влязох там, с цел да попадна в тази обстановка ", сподели писателката пред правосъдните заседатели с трептящ глас.

Тя уточни, че десетилетия наред не е казвала на никого, с изключение на на двама души, тъй като се страхувала от отмъщението на Тръмп, защото считала себе си за отговорна и тъй като мислела, че доста хора упрекват самите жертви на обезчестяване за това, което им се е случило.

Предполагаемото нахлуване е станало доста преди придвижването " Аз също " (#MeToo) да наложи смяна в метода, по който жертвите на полово принуждение се третират от правоприлагащите органи и се възприемат от обществеността. Карол съобщи, че точно придвижването е подтикнало нейното решение да разкрие случилото се през 2019 година.

В желае на писателката се показват неуточнени вреди и се упорства за отдръпване на, по нейните думи, клеветническите мнения на Тръмп. Искът е подаден по силата на нюйоркски закон, който краткотрайно позволява искове за полови похищения отпреди десетилетия да се преглеждат в цивилен съд. Тя в никакъв случай не е повдигала наказателни обвинявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР