Бившата извънградска къща на Йосиф Сталин, по-скоро имение, ще бъде

...
Бившата извънградска къща на Йосиф Сталин, по-скоро имение, ще бъде
Коментари Харесай

Продават на търг имението на Сталин

Бившата извънградска къща на Йосиф Сталин, по-скоро имение, ще бъде продадено до края на годината, написа " Ведомости ". През четвъртото тримесечие на 2023 година " Дом.РФ " планува да организира търг за продажба на имението " Липки ", намиращо се в региона Митищи в Подмосковието, което преди този момент е било извънградска къща (вила) на Йосиф Сталин.

Имението по-конкретно се намира в селището Вешки покрай Околовръстния път на Москва. Общата повърхност на постройките на територията на комплекса е към 4000 квадратни метра, имението включва и имот от 38,4 хектара.

Първоначалната цена която ще бъде оповестена при продажбата на търг на парцела още не е избрана, споделя представител на " Дом.РФ ". Обаче " Ведомости " написа, на основата на мнението на специалисти по недвижими парцели, че имението се прави оценка на 400-500 милиона рубли ( към 5-6 млн. $ ) .

Представителят на държавната компания споделя също, че имението е трансферирано под ръководството на " Дом.РФ " с решение на държавната Комисия за развиване на жилищното строителство.
 Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи
Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи

Сега в Сочи се продават общо 477 частни къщи, издигнати не по-рано от началото на 2022 година - какъв брой е кв. метър повърхност

Имението " Липки " е издигнато през XIX век. Неговият първи притежател е бил търговецът и кмет на Москва Александър Алексеев, който построява къща на територията на имението и засажда липов парк.

След Октомврийската гражданска война комплексът е национализиран, като изначало в него се обитава училище-интернат.
 Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва
Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва

Цената на квадратен метър е в пъти по-висока от тази в София

Сталин се настанява в това имение през 1932 година , след гибелта на брачната половинка си Надежда. Той живее в " Липки " две години, след което се реалокира във вила в Кунцево.

След гибелта на Сталин имението " Липки " се употребява от високопоставени държавни чиновници.

От 1989 година в комплекса се обитава извънградски рехабилитационен център за деца с тежки болести. А от 2004 година комплексът е затворен за реорганизация.
 Как да си изберете извънградска къща
Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР