Бивш регионален директор на компания извършвала клинични тестове на ваксината

...
Бивш регионален директор на компания извършвала клинични тестове на ваксината
Коментари Харесай

Подизпълнител на Пфайзер в САЩ е манипулирал данните от проучванията на 1000 пациенти

Бивш районен шеф на компания правила клинични проби на имунизацията против COVID-19 на Pfizer, направи шокиращи разкрития пред за неприятните практики в лабораториите.

Брук Джаксън сигнализира, че Ventavia Research Group е „ фалшифицирала данни, пациентите са знаели дали им се бие ваксина или плацебо, компанията е наемала несъответстващо подготвени ваксинатори и се е бавила с докладването на странични резултати “, по време на главното изследване от фаза III на имунизацията Pfizer-BioNTech.

Въпреки че Джаксън неведнъж уведомява Ventavia за проблемите, компанията не е подхванала коригиращи дейности. Това кара Джаксън да изпрати сигнал до Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) – най-висшият регулаторен орган на страната – през септември 2020 година По-малко от 24 часа по-късно Ventavia я уволнява, а FDA дава отговор, че няма задоволително запаси за интензивно наблюдаване и следствие на всички клинични изпитвания и не подхваща никакви дейности след сигнала на Джаксън.

Разкритията, докладвани в публикацията на BMJ, се отнасят до три от повече от 150 лаборатории, които са присъединили единствено 1000 от към 44 000 участници в изследванията. Въпреки това, проблемите във Ventavia биха могли да имат по-широки последствия, в това число във връзка с данните за ефикасността на имунизацията.

Джаксън е записала среща с двама шефове на Ventavia в края на септември 2020 година, в която един от тях признава, че компанията „ не е в положение да дефинира количествено типовете и броя на грешките, които откриват при инспекция на пробната документи за надзор на качеството “. Тя е предоставила десетки вътрешни фирмени документи, фотоси, аудиозаписи и имейли на BMJ.

FDA разгласява обобщение на своята инспекция през август 2021 година, откакто даде цялостно позволение на имунизацията Pfizer. Според BMJ, чиновниците на FDA са инспектирали девет от 153-те лаборатории, само че нито едина не е била на Ventavia.

Оттогава Pfizer е наемал още веднъж Ventavia като подизпълнител за четири други клинични изпитвания на ваксини. Те включват тествания на ваксини против COVID-19 за деца и млади възрастни, бременни дами и бустерна доза.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР