Бивш офицер от ЦРУ призова западните съюзници на Украйна да

...
Бивш офицер от ЦРУ призова западните съюзници на Украйна да
Коментари Харесай

Бивш служител на ЦРУ: Путин сега е слаб

Б ивш офицер от Централно разузнавателно управление на САЩ прикани западните съдружници на Украйна да дават на разкъсваната от война страна повече военна поддръжка в продължаващия спор, като съобщи, че съветският президент Владимир Путин е " слаб сега ". 

Джон Сифър е работил в Националната загадка работа на Централното разследващо ръководство в продължение на 28 години, преди да се пенсионира през 2014 година,  издаде призив в X, някогашен Twitter, предходната седмица, защото пакетът от помощ от Съединени американски щати в размер на 60 милиарда $, пожелан от президента Джо Байдън, остава в застой в Републиканската партия -контролирана Камара на представителите.

" Имаме историческа опция да победим зложелател, който от години води война с нас. Путин унищожава всичко, което е значимо за нас. Сега той е слаб. Спрете да бъдете толкоз плахи и действайте като суперсила ", написа Джон Сифър в X. 

Putin " is weak now " —former CIA worker
— Newsweek (@Newsweek)
" Дайте на Украйна това, от което се нуждае, с цел да победи ", добави Сифър. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи предходната седмица, че бързото разпределяне на американска помощ за Украйна от Конгреса е " жизненоважно ". 

" Признаваме, че в Камарата на представителите има разнообразни отзиви за това по какъв начин да се работи, само че основното е въпросът за помощта за Украйна да остане сплотяващ фактор ", написа Зеленски в X. 

В изявление за CBS News, оповестено в четвъртък, украинският водач също по този начин съобщи, че Украйна се нуждае от " помощ в този момент ", като предизвести за задаващата се съветска атака и за опцията спорът да избухне на територията на НАТО, в случай че Путин не бъде спрян. 

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР