Бивш министър обясни защо ще се кандидатира за кмет.Тишината по

...
Бивш министър обясни защо ще се кандидатира за кмет.Тишината по
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Можем да изгубим битката с незаконните строителства

Бивш министър изясни за какво ще се кандидатира за кмет.

Тишината по основни проблеми в страната е главният проблем на политиците. Това разяснява някогашният районен министър Иван Шишков.

" Политическата сглобка прави обстановката, и за тези с положителни планове, такава, че съвсем всички да са блокирани. За 2 месеца не слушам нищо за Русе - Маказа, забравихме да приказваме за автомагистрала " Струма ", спасихме Оценка на въздействието върху околната среда. Притесненията са, че нищо не се разяснява в тази посока - от кое място ще мине трасето, да се желаят пари от Европейска комисия. Продължавам да имам вяра, тази тишината в тази посока е тишина, която е подбудена от политисечката сглобка. Големият проблем на  " Промяната ", която стартира 2021 година е, че се политизира. Но тази партия поиска толкоз бързо властта в България, че резултатът е явен ", съобщи Шиков в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той съобщи, че сме напът да бъде изгубена борбата с противозаконните строителства. 

" Председател на Комисията за районно развиване е Нанков. НС би трябвало да утвърди текстове в закона, тези които са предизвикали този проблем няма си признаят и да желаят да трансформират системата ", уверен е някогашният районен министър.

Пред Bulgaria ON AIR Шишков отбрани работата на служебния кабинет като уточни, че в случай че е имал лимитирани пълномощия, нямаше да има интерконектор Гърция-България да вземем за пример. По думите му преди 2 година никой не е знаел, че " в главите на някого се върти концепцията да вършат политическа мощ ", визирайки " Продължаваме промяната ".

Бившият районен министър обмисля да взе участие като самостоятелен претендент за кмет на София. Уточни, че доста хора му се обаждат и го поддържат. 

" Замислил съм се съществено - не поради рецензиите към постоянната власт, властта и политиката са структурирани по този начин, че смяната не може да се извърши. Моделът остава закостенял, това пречи да се развиват градовете. Обикновено огромните промени в страната са започвали от София. За ръководството на градовете е належащо по-малко политика, повече експертност ", даде поръчка арх. Шишков.

По думите му смяна в столицата е можело да стартира още преди 4 година, а вместо това се е следил най-големият застой. 

" Ако има минимално съмнение - не е дали мога или не мога да се оправя с мафията. Мафията е пресилено разбиране, когато сложите разпоредбите на масата, всички стартират да желаят да работят по разпоредбите ", сподели още арх. Шишков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР