Бивш коалиционен партньор в словашкото правителство инициира вчера вот на

...
Бивш коалиционен партньор в словашкото правителство инициира вчера вот на
Коментари Харесай

Вот на недоверие в Словакия

Бивш съдружен сътрудник в словашкото държавно управление инициира през вчерашния ден избор на съмнение против държавното управление на малцинството на премиера Едуард Хегер, като съобщи, че то е нездравословно за страната, съобщи Ройтерс.

Либертарианската партия " Свобода и взаимност " напусна държавното управление на Хегер през септември след месеци на конфликти на ръководителя ѝ Рихард Сулик, който беше министър на стопанската система, с ръководителя на главната партия в обединението Игор Матович, който е и финансов министър.

Инициативата на " Свобода и взаимност " е опасност за държавното управление на Словакия. Партията упреква държавното управление, че не прави задоволително, с цел да се оправи с енергийната рецесия и с високите цени.

" Това държавно управление към този момент няма смисъл да съществува. То е нездравословно за Словакия, за цялата страна. Всяко негово деяние носи провали, позор и още по-голямо разделяне в обществото ", съобщи Сулик в изказване, излъчено онлайн.

С изтеглянето на " Свобода и взаимност " от ръководещата коалиция словашкото държавно управление, което поддържа Украйна във войната с Русия и което доставя военно съоръжение на Украйна, загуби болшинството си в Народното събрание, който е общо със 150 места, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР