Бивш датски министър бе призната за виновна в знаково дело

...
Бивш датски министър бе призната за виновна в знаково дело
Коментари Харесай

Бивш датски министър влиза в затвора за два месеца

Бивш датски министър бе приета за отговорна в знаково дело за нелегално делене на потърсили леговище млади двойки. Това съобщи BBC.

Съдиите постановиха, че решението на Ингер Стьойберг от 2016 година за делене на двойките е било нелегално и я вкараха в пандиза за 60 дни.

От своя страна тя отхвърли да е направила каквото и да е нарушаване и съобщи, че политиката е била предопределена за битка с детските бракове.

Между 2015 и 2019 година Стьойберг беше министър по въпросите на имиграцията в дясноцентристкото държавно управление, подкрепено от популистката Датска национална партия. По време на своя мандат тя зае твърда позиция във връзка с имиграцията и вкара десетки ограничавания. Сред тях беше заповедта от февруари 2016 година, съгласно която женените бежанци под 18 години не би трябвало да бъдат настанявани дружно с сътрудниците си.
 Премиерът на Дания отбрани противоречивото си решение за изтребване на милиони норки
Премиерът на Дания отбрани противоречивото си решение за изтребване на милиони норки

Властите в страната се проверяват по проблема

Решението на Върховния съд от понеделник оставя политическата кариера на Стьойберг под въпрос. В момента тя е самостоятелен народен представител, само че може да загуби мястото си при гласоподаване за отстраняването ѝ от Народното събрание.

Делото беше първият развой за импийчмънт в Дания от три десетилетия и едвам вторият за века.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР