"Битривер Рус" - най-големият център за данни на територията на

...
"Битривер Рус" - най-големият център за данни на територията на
Коментари Харесай

Най-голямата руска мина за Bitcoins превръща водата в пари

"Битривер Рус " - най-големият център за данни на територията на някогашния Съветски съюз, е отворен едвам преди година, само че към този момент е привлякъл клиенти от целия свят, в това число от Съединени американски щати, Япония и Китай. Повечето от тях добиват Bitcoins, осведоми организация "Блумбърг ". Компанията отдава чартърен постройка покрай завода за алуминий в Братск - град в съветската Иркутска област. Най-големият за времето си алуминиев производител в света е издигнат през 60-е години на предишния век от Съюз на съветските социалистически републики дружно с намиращата се наоколо водноелектрическа централа, която го доставя с евтина сила.

Днес стените на триетажното здание са "обточени " с устройства с интегрирани вериги за характерна приложимост и със захранваща инсталация за 100 мегавата, подсигуряваща годишното ползване на "минното " дружество. По дължината на постройката са "строени " огромни индустриални вентилатори за изстудяване на машините, които "копаят " криптовалути. Екип от инженери, снабдени със специфични защитни устройства за ушите, които ги изолират от външните шумове, работят седем дни по 24 часа седмично, с цел да следят и реализират рутинна диагностика на уредите. Въоръжена защита прави регулярни обходи на основната зала.

Извън зареждането и други плюсове вършат Братск идеално място за рандеман на виртуални пари. Това е климатът на Сибир с дълги и студени зими. Ниските температури са подобаващи за устройствата за данни, тъй като студеният въздух контролира по натурален метод високите температури, генерирани от "криптокладенците ", спестявайки инвестиците в скъпи охлаждащи системи.

Идеята за построяването на този център в Братск хрумва на екип от сътрудници на милиардера Олег Дерипаска преди пет години. Контролираната от бизнесмена корпорация En+ Group и поделението й United Co. Rusal (които известно време бяха в листата на глобените от Вашингтон съветски фирми) са притежатели на водноелектрическата централа и на алуминиевите фабрики. Братската централа е на река Ангара, а създаваната от нея сила в района е измежду най-евтините в света. Тъй като законодателството на Русия не признава крипто-добива, "Бритривер Рус " не взе участие в "производствения развой ", а единствено дава уреди в центъра за данни и механически услуги, което значи, че бизнесът на компанията е законен. Работниците създават специфични структури с рафтове, с цел да усилят потенциала на "предприятието за криптовалути ". Компанията осведоми, че сега е "подслонила " 20 хиляди устройства за "копаене " на виртуални монети, а потенциалът й е за 67 хиляди единици.

"Бритривер Рус " твърди, че целият й механически личен състав за поддръжка е подготвен и сертифициран от китайския колос за хардуер от сектора - Bitmain and Innosilicon. En+ Group обезпечава на компанията годишно по 100 мегавата сила, с цел да диверсифицира потребителската си база и да продава непотребните количества. Евтиното и устойчиво зареждане е основна съставка от добива на криптовалути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР