Бирата е полезна за бъбреците, но само когато е топла

...
Бирата е полезна за бъбреците, но само когато е топла
Коментари Харесай

Бирата е полезна за бъбреците, но само когато се консумира топла и с мярка

Бирата е потребна за бъбреците, само че единствено когато е топла и не в огромно количество, написа Мениджър Нюз. Единствено когато е топла, тя може да разшири пикочопровода и да влияе удобно при избрани бъбречни проблеми. Студеното питие, каквото множеството от нас го избираме, в действителност има противоположния резултат и предизвиква конвулсии в бъбреците. Това изясни пред Дарик един от най-хубавите нефролози в България, който управлява Клиниката по нефрология в Александровската болница, проф. Борис Богов.

Той посочи, че немалка роля за бъбречните болести играе стресът, защото води до повишение на кръвното налягане, което пък от своя страна поврежда бъбреците. Според медика в последните 15 години точно поради покачвания стрес има смяна в тежестта на бъбречните болести и в метода, по който те протичат. Може да се каже, че бирата влиза в профилактиката на бъбречно-каменната болест, сподели проф. Богов и акцентира:

" Хората да не останат с усещане, че би трябвало да се наливат с промишлени количества. Използвайки диуретичния резултат на бирата като питие, то не повече от една до две бири и то когато е предложена за търсене на помощ примерно при една бъбречна колика. Освен това целесъобразната бира е не с вкусови качества за приятност от нея. Ние предлагаме тя да се пие топла. Пиейки студена бира, то тя има противоположния резултат - получава се конвулсия. Ефектът, който ние гоним, е дилатация, т.е. разширение на уретерите. А когато се пие студена бирата, тя има противоположния резултат ".

Проф. Богов акцентира, че профилактиката е ненапълно, като за задачата обаче би трябвало да е топла, а не да ни е вкусна. Българите на хемодиализа са малко над 3000 души, сподели проф. Богов. Статистика за това какъв брой е продължителността на живота им при лекуването няма, само че по думите на експерта е повече от 24-25 години, като тези пациенти са почнали лекуването на по-млада възраст. При по-възрастните пациенти за жалост те не живеят толкоз дълго, сподели професорът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР