Биотехнологичната компания Новавакс съобщи вчера, че Индонезия е дала първото

...
Биотехнологичната компания Новавакс съобщи вчера, че Индонезия е дала първото
Коментари Харесай

Индонезия стана първата страна, която прилага ваксината на ``Новавакс`` |

Биотехнологичната компания " Новавакс " заяви през вчерашния ден, че Индонезия е дала първото в света позволение за незабавно използване на нейна ваксина против ковид, употребяваща друга от съществуващите сега технология, съобщи Асошиейтед прес.

Ваксината не изисква предпазване при извънредно ниски температури, което може да ѝ позволи да изиграе значима роля за увеличението на доставките в по-бедните страни по света.

Ваксината на " Новавакс " се ползва в две дози и е направена с отгледани в лабораторни условия копия на протеина спайк, който коронавирусът употребява. Тази технология се разграничава доста от необятно употребявани иРНК ваксини като тези на " Пфайзер " и на " Модерна ", които задават на тялото указания по генетичен път за това по какъв начин да си построи личен спайк протеин.

Спешното одобрение на имунизацията е " доста значима стъпка " за имунизационната стратегия на Индонезия, сподели индонезийският епидемиолог Дики Бъдиман.

" Тази ваксина ще бъде доста по-лесно превозена, съхранявана и разпределяна в страна като Индонезия, която има доста острови ", добави той.

Бъдиман сподели, че в случай че имунизацията с нея се развие сполучливо, това може да докара до нейното одобрение и използване и в други разрастващи се страни.

Нуждата от повече ваксини остава сериозна в доста страни, в това число и в Индонезия.

През юни основаната в Съединени американски щати компания " Новавакс " разгласи, че имунизацията е потвърдила към 90 % успеваемост против симптоматично протичане на COVID-19 при проучване, обхващащо близо 30 хиляди души в Съединени американски щати и Мексико. Тя е подействала и против разнообразни разновидности, циркулиращи по това време във въпросните страни.

Компанията заяви, че страничните резултати включват изострена сензитивност към мястото, на което е била сложена инжекцията, главоболие, болки, неразположение и изнемощялост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР