БиНюз припомя, че евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати скандално писмо до

...
БиНюз припомя, че евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати скандално писмо до
Коментари Харесай

Шефът на Европарламента Таяни порица Джамбазки за обидния му език!

БиНюз припомя, че евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати скандално писмо до пощите на всички депупати от ЕКР в Европейския парламент, без Николай Бареков, в което приканва групата на ЕКР да не се среща със Волен Сидеров и Николай Бареков.

Отговорът на шефът на Европарламента Таяни не закъсня.

"Членовете на Екологичен потенциал нямат право да употребяват афектиран език и да уронват репутацията на институцията. " Това декларира ръководителят на Народното събрание Антонио Таяни в отговор до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Отговорът е на писмото на Нинова във връзка изявлението на евродепутата Ангел Джамбазки, че “всички от Българска социалистическа партия са за разстрел”.

Тогава Нинова се обърна към Таяни като съобщи, че има наклонност да се ускорява езикът на експанзията и тя се предизвика от националисти и крайнодесни водачи.

В отговор на апела й Антонио Таяни декларира, че държанието на евродепутатите би трябвало да се характеризира с взаимно почитание, учредено на полезностите и правилата, избрани в договорите и Хартата на главните права, като се зачита достолепието на Народното събрание.

Председателят на Екологичен потенциал добавя, че членовете на европарламента имат цялостно право да подлагат на критика, само че нямат право да употребяват афектиран език, уронвайки достолепието и репутацията на институацията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР