Било то от Русия, Китай или други страниБелград ще търси

...
Било то от Русия, Китай или други страниБелград ще търси
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще се въоръжава от когото иска

Било то от Русия, Китай или други страни
Белград ще търси съюзи с всички

Сърбия ще продължи да се въоръжава с съветски, китайски и други оръжия, съобщи президентът Александър Вучич, макар опасенията в района и на Запад, че ускореното въоръжаване на балканската страна може да докара до по-голямо напрежение в тази част от Европа, която към момента усеща последствията от войните, водени през 90-те години на XX век.

Откривайки оръжейно ревю във вторник, което съответства с двудневна среща на върха, отбелязваща 60-годишнината от първата конференция на необвързаните страни, сръбският президент Александър Вучич сподели, че Сърбия е “свободна и самостоятелна нация”, която няма да търси външно мнение за това какъв да е източникът й на оръжия, съобщи БНР.

“Ако някой счита, че би трябвало да желаяме от Съединени американски щати или Европейски Съюз да вземат решение по отношение на нашите оръжия, дано затворим страната си”, сподели Вучич при откриването на оръжейното ревю в столицата Белград.

“Ние сме свободна страна, която желае да възпре евентуална агресия”, сподели Вучич и добави, че макар че Сърбия е на “пътя към Европейския съюз, тя търси съдействие с всички”.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР