Билките, прилагани от народната медицина, са най-старото и може би

...
Билките, прилагани от народната медицина, са най-старото и може би
Коментари Харесай

Билките за добра памет

Билките, прилагани от националната медицина, са най-старото и може би най-хубавото средства за битка с редица болести и проблеми. Ето кои са билките, оказващи потвърдено благотворно въздействие при проблеми с паметта. Те са изследвани и върху хора в друг етап на деменция и Алцхаймер.

Зелен чай

Изключително богат на антиоксиданти, зеленият чай съдържа и флавоноиди, и терпеноиди. Тези химични субстанции имат благотворно влияние върху хора със сърдечни болести и инсулти. Освен това потреблението на зелен чай доста забавя стареенето на мозъка и подтиква имунната система.

 Зелен чай

Гинко билоба

Имаща също високи равнища на антиоксиданти в наличието си, гинко билобата е едно от най-често използваните средства за битка със загубата наизуст. Тя подтиква кръвообращението и покачва притока на кръв в мозъка, като обезвреждат рисковите свободни радикали и предотвратява натрупването на холестерол и превръщането му в плаки.

 Гинко Билоба

Женшен

Подобно на гинко билобата, и женшенът усъвършенства паметта, като усилва притока на кръв към мозъка. Паралелно с това женшенът понижава равнището на меланхолия и стрес - съществени фактори при загубата наизуст.

Когато са в композиция, женшенът има свойството да ускорява действието на гинко билобата.

Зеленика

От зелениката се извлича вещество, спомагащо оросяването на мозъка.

Розмарин

Смята се, че розмаринът оказва помощ при развиването на заболявания, свързани със загубата наизуст, като Алцхаймер да вземем за пример. Мощен антиоксидант, листата на розмарина са с високо наличие на желязо, които надлежно работят отлично против отмалялост и анемия.

 Розмарин

Брахми

Брахми е индийска билка, която е доста известна в аюрведа. Тя подкрепя мозъка, духа и интелекта. Брахми е типичен тоник за мозъка и нервите. Съдържа биологично дейни субстанции - бакозиди А и В, за които се счита, че подкрепят регенерацията на мозъчните кафези, като усилват в тях белтъчната интензивност и синтез. Приема се като хранителна добавка, имаща успокоителен резултат. Увеличава концентрацията, подкрепя паметта и умствените качества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР