Били Бингъм, най-успешният мениджър в историята на националния отбор на

...
Били Бингъм, най-успешният мениджър в историята на националния отбор на
Коментари Харесай

Най-успешният треньор на Северна Ирландия почина

Били Бингъм, най-успешният управител в историята на националния тим на Северна, умря на 90-годишна възраст през днешния ден.

Известен като един от най-големите тактици на своето време, Били Бингъм класира националите на Северна на две следващи Световни шампионати – през 1982-а и през 1986-а година. Освен това печели и Британското състезание през 1984-а година. Освен националния отбор на Северна Ирландия, той тренира също по този начин в британската Първа дивизия и представителния тим на. Като футболист също играе на Световно състезание – през 1958-а година в.

" Приемаме тази тъжна вест с голяма горест. За Били Бингъм има особено място в историята на футбола в Северна и като футболист, и като треньор. Той беше значима част от тима на Питър Дохърти в през 1958-а, а през 1982-а и 1986-а като управител самичък класира тима на две шампионати на планетата ", се споделя в изказване на ирландската футболна асоциация.

На Световното през 1982-а тимът се трансформира в същинска сензация с някои резултати. Най-напред те победиха с 1:0 във с надвит гол на Джери Армстронг, а по-късно отстраниха още в първата групова фаза. Тогава стават международно известни футболисти като Мартин О Нийл, Сами Макилрой, Крис Никъл, Норман Уайтсайд-Бебето.

Самият в пост в обществените мрежи разказа индивида от Белфаст като " най-великият управител на Северна " и изрази " сърдечни съболезнования " на фамилията му. Бингъм започва кариерата си на футболист незабавно след Втората международна война в за заплата от 6 паунда на седмица.

Баща му – служащ в корабостроителницата, е срещу желанието му да играе футбол и след препирня младия Били отпътува на проби в, където е утвърден. След това стартира да се изявява като дясно крило, оставайки в Съндърланд осем години. За това време записва 227 мача и 47 гола и се мести в. Благодарение на решаващите му голове, Лутън стига до финала за на през 1959-а година, само че губи от. Следа интервал в, където чупи крайник и на 33 години взема решение да постави завършек на кариерата си. За да се отдаде на треньорската работа, където печели репутацията на човек, който реализира доста от нищото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР