Bild am Sonntag съобщи, че пълномощникът на Бундестага за армията

...
Bild am Sonntag съобщи, че пълномощникът на Бундестага за армията
Коментари Харесай

Германия няма достатъчно кораби за участие в мисии на НАТО, ЕС или ООН

Bild am Sonntag заяви, че пълномощникът на Бундестага за армията Ханс-Петер Бартелс изискал немските Военноморски сили да се откажат от присъединяване във всевъзможни интернационалните задачи на НАТО, Европейски Съюз или Организация на обединените нации, защото страната не разполага с задоволителен брой бойни кораби. Бартелс декларирал, че поради бюрокрацията и дефицита на аварийни елементи престоят за ремонт на военните кораби в корабостроителниците се удължава, броят на корабите на немските Военноморски сили понижава. Той пояснил, че това е провокирано от огромното количество административна активност, липса на личен състав за осъществяване на ремонтните работи и недобросъвестното отношение към работата на фирмите, изпълняващи ремонта.

Като образец той дал едни от най-големите спомагателни съдове „ Берлин” и „ Бон”, които престояват в корабостроителницата повече от година заради липса в складовете на най-елементарни елементи – инжекторни водни помпи и маслени радиатори. Сроковете за доставка съгласно контракта бил 6 месеца.

Авторът на обявата Буркхард Улебройч напомня, че в този момент в Средиземноморието три кораба извършват интернационалните задачи. Той напомня и обстоятелството, че 6 от всичките 16 фрегати са изведени от употреба, само че новите ги няма в строя.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР