“Бианор Холдинг АД подписа окончателно споразумение за придобиване на 100%

...
“Бианор Холдинг АД подписа окончателно споразумение за придобиване на 100%
Коментари Харесай

"Бианор Холдинг" придобива софтуерните компании ITIDO и Databreathe

“Бианор Холдинг ” АД подписа дефинитивно съглашение за придобиване на 100% от " Айтидо Технолоджис ” ООД (ITIDO) и “Дейтабрийд ” ЕООД (Databreathe) в осъществяване на оповестената тактика за допълнение на органичния напредък на бизнеса с консолидация на други български софтуерни компании.

Сделките водят до диверсификация на потребителската и планова база както за акционерите на “Бианор Холдинг ”, по този начин и за създателите на ITIDO и Databreathe, които се чака да станат значими акционери в “Бианор Холдинг ”. Новоприсъединилите се компании резервират своя бранд, мениджмънт, тактика, екип и фокус и ще оперират значително като самостоятелни дъщерни компании в холдинга по модела на главното сдружение в групата, “Бианор Сървисиз ”.

ITIDO е една от устойчивите, бързо разрастващи се и професионални български компании, специализираща в даването на услуги по разработка на уеб и мобилни софтуерни артикули. За своите девет години на пазара компанията си партнира сполучливо, както с клиенти като Nokia и Bosch, по този начин и с голям брой продуктови стартъпи в Скандинавския район и Германия, които са главен фокус в портфолиото на ITIDO.

Databreathe специализира в региона на машинното образование (machine learning) и изкуствен интелект и работи върху десетки планове, от разбор и прогнозиране на продажбите, до интелигентни персонализирани системи за препоръчване на артикули.

И двете компании допълват софтуерното ноу-хау на групата, позволявайки присъединяване в по-големи планове в областта на защитата и обработката на потоци от данни, в която специализира " Бианор Сървисиз ".

”Много се веселя, че обединихме сили с тези наши близки сътрудници, с които се познаваме и работим чудесно от години. Това са покупко-продажби, които ще прибавят доста стойност за нашите акционери, като ще доведат до удвояване на приходите на групата, ускорение на нейния растеж и доста нарастване на консолидираната облага на акция, ” споделя Коста Йорданов, изпълнителен шеф на " Бианор Холдинг ". “За екипите на ITIDO и Databreathe договорката съставлява опция за достъп до финансовия пазар за финансиране и ликвидност и ръководство на бизнес риска посредством диверсификация на потребителската база. И двете компании разполагат със страхотни екипи, с които нямаме самообладание да работим още по-близо, с цел да развиваме дружно цялата група, ” добави Йорданов.

" ITIDO ще укрепи общата конструкция с ноу-хау в създаването на продуктов програмен продукт, механически запаси, доста положителни финансови индикатори и устойчиво портфолио от клиенти главно в Северна Европа. Обединявайки сили с новите компании в структурата си, холдингът ще доближи до нови пазари и до нов вид клиенти, " споделя Християн Македонски, шеф на ITIDO.

" Като част от едно корпоративно семейство екипите на фирмите ни ще имат достъп до повече и по-интересни планове и професионални провокации. Активно ще работим за доближаване на екипите както по посоки - да вземем за пример инженеринг и администрация, по този начин и по отношение на оперативните практики и процеси, " добавя Христо Стоянов, действен шеф на ITIDO.

“Екипът на Databreathe е въодушевен да се причисли към растящото семейство компании на " Бианор Холдинг ". Това е среда на експерти, която ще обогати и добави нашето портфолио, както и ще разкрие нови благоприятни условия и вероятности за развиване, ” показа Николай Рашев, шеф на Databreathe.

В покупко-продажбите не вземат участие свързани и/или заинтригувани лица. Сделките не попадат в приложното поле на чл.114, ал.1 от ЗППЦК, защото придобиването и ръководството на присъединяване в дъщерни сдружения е нормалният предмет на активност на „ Бианор Хорлдинг “ АД като холдингово сдружение. Придобиването на собствеността върху ITIDO и Databreathe ще бъде осъществено след осъществяването на избрани предварителни условия, контрактувани в споразуменията за придобиване, като сбъдването на част от тези условия е отвън контрола на страните. По тази причина, общественото откриване на информация за останалите параметри на покупко-продажбите към сегашния миг може значително да навреди на законните ползи на “Бианор Холдинг ” и да попречи на завършването на покупко-продажбите, заради което същите ще бъдат оповестени на по-късен стадий. Дружеството е подхванало всички ограничения, с цел да подсигурява поверителността на тази информация и няма възможност забавянето на разкриването й да подведе или заблуди вложителите.

Консултанти по договорката са DGKV, SIS, Tz&P и АФА.

Ръководството на " Бианор Холдинг " преглежда благоприятни условия за следващи придобивания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР