БГНЕС В САЩ стартира проучване на ваксината Пфайзер/Бионтех“ върху бременни жени,

...
БГНЕС
В САЩ стартира проучване на ваксината Пфайзер/Бионтех“ върху бременни жени,
Коментари Харесай

Стартираха пробите на ваксината на Pfizer върху бременни

 БГНЕС В Съединени американски щати започва изследване на имунизацията " Пфайзер/Бионтех “ върху бременни дами, а до края на годината се чакат и резултати от изследвания върху деца на друга възраст.

В проучването ще бъдат включени 4000 бременни сред 24-та и 34-та седмица от бременността от Съединени американски щати и други страни за да се наблюдава поносимостта и сигурността на имунизацията и какъв имунитет основава при майката и плода. Част от участничките в изследването ще получават същинската ваксина, а друга част плацебо.

Бебетата им ще бъдат проследени в продължение на шест месеца след раждането дали имат имунитет предаден им от майката.

Неотдавнашно изследване на бременни дами, които са имали антитела в кръвта, демонстрира, че тези антитела ги има и при новородените.

Данните досега са доста малко и най-много въз основа на изследвания върху животни и данни, от няколко десетки дами, които са забременели в хода на другите опити, оповестява БНР. 

" Пфайзер “ и " Бионтех “ възнамеряват да показват резултати на регулаторите и от  изследване за действието на имунизацията и при деца на възраст от 12 до 15 години през второто тримесечие на тази година, да започват изследване и при деца на възраст от 5 до 11 години през " идващите няколко месеца “, а тестванията при деца на възраст под 5 години се чакат по-късно до края на 2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР