БГНЕС Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда

...
БГНЕС
Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда
Коментари Харесай

Нова заповед на министъра на образованието за онлайн обучението!

 БГНЕС Училищата ще могат да минават към образование в електронна среда от разстояние след позволение от министъра на образованието и науката по предложение на ръководителите на просветителните институции, планува нова заповед. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Предложението за прекосяване към образование от разстояние може да бъде направено от ръководителите на просветителни институции в области с усложнена епидемиологична конюнктура, които попадат в алена или оранжева зона съгласно критериите на Министерството на здравеопазването /МЗ/. Когато се намират в тези зони и в съответното учебно заведение има увеличаващ се брой отсъстващи и/или под карантина, както и възходящ брой позитивни проби за COVID-19 или случаи с грипоподобни признаци, ръководителят на просветителната институция може да инициира прекосяване към образование от разстояние. За да бъде издадено позволение, е належащо предлагането да е взето от педагогическия съвет, в съгласие с публичния съвет и отчитане мнението на преобладаващата част от родителите.

Преминаването към образование в електронна среда от разстояние следва да се случва при отчитане на правилото, че най-нежелателно е то да се реализира в началния стадий от образованието на учениците. При взимане на решение за превключване в образование от разстояние Министерството на образованието и науката предлага то да се предлага и реализира първо за гимназиален стадий, по-късно за прогимназиален и като краен вид за начален стадий - при справедлива неспособност да се продължи присъствено.

Срокът за образование от разстояние се преценява с практиката на Регионалните здравни инспекции /РЗИ/, епидемиологичната конюнктура и при отчитане, че присъственото образование е предпочитано за реализиране на заложените просветителни цели и социализацията на учениците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР