БГНЕС Трябва да се ваксинираме срещу коронавирус, ако от това зависи

...
БГНЕС
Трябва да се ваксинираме срещу коронавирус, ако от това зависи
Коментари Харесай

Главният равин на Европа: Трябва да се ваксинираме, ако от това зависи живота

 БГНЕС Трябва да се имунизираме против ковид, в случай че от това зависи спасяването на човешкия живот, прикани ръководителят на Съвета на равините на Европа и основен равин на Москва Пинкас Голдшмидт.

Главният равин на Европа посети България през 2018 година

Оценката на имунизацията от позиция на кашрута /позволените неща в сходство с условията на еврейския закон/ не е напълно правилна, тъй като тя не се яде, само че даже, в случай че се ядеше и се състоеше от некашерно свинско или рак, би трябвало да се имунизираме, когато от това зависи човешкият живот, обясни той.

Въпросът за кашерността на имунизацията беше подложен на дневен ред, откакто започнаха разисквания до каква степен тя е съвместима с нормите на исляма. Съветът по фетви на ОАЕ в края на декември постанови, че мюсюлманите могат да се имунизират с нея, даже в случай че тя съдържа неразрешени от позиция на исляма съставки.

" Това, което ядете, и това, което влиза във вашия организъм посредством инжекция, не е едно и също. Първо, даже и да предположим, че във имунизацията има детайли от некашерно животно, това не значи, че вие сте използвали това животно като храна. Второ, към медикаментите има по-либерален метод, рестриктивните мерки се разгръщат единствено на избрани типове медикаменти и витамини “, изясни Пинкас Голдшмидт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР