БГНЕС И Кипър затяга изискванията към пристигащите от България заради увеличеното

...
БГНЕС
И Кипър затяга изискванията към пристигащите от България заради увеличеното
Коментари Харесай

Още една държава затяга мерките към пристигащите от България

 БГНЕС И Кипър стяга условията към идващите от България поради увеличеното разпространяване на ковид. От четвъртък, 26 август, страната ни е в " алената " категория страни, разгласи през днешния ден кипърското здравно министерство.

Два PCR теста с негативен резултат – единият изработен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият - след идването си на острова, би трябвало да показват неимунизираните пътуващи за средиземноморската страна българи след 26 август.

С издадения през днешния ден нов обновен лист на страните и коронавирусните ограничения, България бе намалена в групата с по-висок риск - от " оранжевата " в " алената " категория.

Кипър преоцени епидемиологичната позиция на общо 19 страни.

Разходите за PCR теста в Кипър са за сметка на пътуващите, които би трябвало да останат в самоизолация до излизането на резултата.

За имунизираните българи не престават да са в действие въведените облекчения, показват от здравното министерство. Притежаващите годен документ за имунизация против Covid-19, без значение, че България е в рисковата " алена " група, ще влизат свободно в Кипър, без да вършат проби.

Всички пасажери – имунизирани и неимунизирани, би трябвало да попълнят кипърския полетен формуляр (CyprusFlightPass) в границите на 48 часа преди полета си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР