БГНЕС Българският патриарх Неофит с обръщение към вярващите за началото на

...
БГНЕС
Българският патриарх Неофит с обръщение към вярващите за началото на
Коментари Харесай

Българският патриарх Неофит се обърна към вярващите

 БГНЕС Българският патриарх Неофит с послание към вярващите за началото на Рождественския пост, който стартира от през днешния ден и приключва на 24 декември - на Бъдни вечер.

Негово светейшество предлага: " Нека използваме това време, като с старание, съгласно опциите си, следваме повелята на Църквата, с цел да можем в края на поста с чиста духовна наслада да се поздравим с деня на Рождеството. Нека тези благословени четиридесет дни бъдат за всекиго от нас време за себеизпитване и нравствен размисъл над дивното свещенодействие на Богочовечеството, време за състрадание и за великодушна щедрост, за дейна угриженост за болния и бедния, за самотния и изоставения до нас, и за всяка допустима демонстрация на онази жертвена обич, на която ни научи Сам Спасителят в дните на Своя земен живот ".

" С особена угриженост призоваваме през днешния ден към молитва и дейна обич към нашите лекари и медицински сестри, към медицинските служащи и към всички тези, които към този момент втора година безрезервно отдават своите сили и качества, а значително от тях отдадоха и живота си, с цел да се грижат за нашето здраве в изискванията на разразилата се пандемия. Тази наша християнска обич и грижа към тях можем да проявим по най-хубавия метод, когато прецизно следваме техните експертни, професионални инструкции и рекомендации за нашата сигурност и нашето телесно и душевно здраве, правейки всичко, което е по силите ни, за ограничение разпространяването на подлата болест.

Молим се за всички, които страдат и боледуват - за тяхното бързо възобновяване. Молитвата ни е и за упокоение на всички, които изгубиха живота си - Господ да ги упокои в обещаното Си царство ", споделя патриарх Неофит.

Негово светейшество пожелава в своето послание за Рождественския пост: " Нека Всемилостивият Бог обилно дарува на всички нас мъдрост и разсъдливост, обич към близък и мисъл за другия, като ни избави от всеки нарцисизъм и надменност, от всяка горделивост и самомнение, от бича на днешното време - безчувсвеността към другия, които са най-мъчните трудности пред нас по пътя ни към Христа и Неговото Царство ".

" Божественият Младенец, Когото с обич и трепетни безредици чакаме в края и на този Рождественски пост, да ни дарува Своя мир и да ни укрепва със Своята берекет, да благославя всяко наше положително и потребно начинание, и да ни защищава от всяка неволя и зло събитие! Божията обич и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! Леки и избавителни пости! ", насочва благослов към вярващите българският патриарх Неофит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР