БФБадминтон отбеляза 55-годишнината на спорта в България на церемония в

...
БФБадминтон отбеляза 55-годишнината на спорта в България на церемония в
Коментари Харесай

БФБадминтон отбеляза 55-годишнината на спорта в България на специална церемония

БФБадминтон означи 55-годишнината на спорта в България на гала в Музея на спорта, по време на която бяха наградени състезатели и треньори за реализирани триумфи през тази година, както и създатели и деятели на бадминтона у нас.

В основата на събитието беше честването на 80-годишния празник на създателя на спорта проф. доктор Пюзант Касабян. Той има във визитката си медал " Стара планина ", " Орден на труда ", Почетен знак на Българския олимпийски комитет, Почетен знак от Международната федерация по бадминтон и Почетна тапия от Международния олимпийски комитет. Обявен е за почетен жител на Хасково на 22 декември 2000 година.

Касабян благодари на всички персони, федерации и институции, които са му помагали през годините и с изключение на от БФБадминтон, беше награден от Балканската асоциация по бадминтон, от Фондация " Български спорт ", от Арменската общественост в България, от БФТенис на маса и други.

На церемонията участваха и доста известни персони отвън бадминтона. В Музея на спорта бяха олимпийският първенец по битка Георги Мърков, българският композитор Хайгашод Агасян и други.

" Каквото и да кажем за проф. Пюзант Касабян ще бъде малко. Последните 32 години имам достойнството да го познавам и да работя с него. Той е татко и създател на бадминтона, наше име, наше знаме и за мен е наслаждение да му връча тези награди ", съобщи президентът на федерацията доктор Володя Златев.

БФБадминтон връчи почетни плакети и парични награди на европейската шампионка за девойки до 19 години Калояна Налбантова, на нейния треньор Стилиян Макарски и на Мая Добрева, която завоюва златен, сребърен и бронзов орден на Европейското състезание за ветерани в Любляна.

" За мен е чест, че двамата с Калояна сме тук, пред хората, които са основали спорта. Надявам се да имаме все по-големи триумфи за напред ", сподели Макарски.

По мотив навършването на кръгли годишнини бяха наградени деятелите на спорта Тодор Деков, Георги Богданов, доцент Йордан Муховски, Ради Димитров, Иван Филипов, Арсен Касабян, Стефан Китов и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР