Безспорно протестите си казват тежката дума, а те най-вероятно ще

...
Безспорно протестите си казват тежката дума, а те най-вероятно ще
Коментари Харесай

Доц. Инджов контрира: Необходима ли е институцията служебно правителство?

Безспорно митингите си споделят тежката дума, а те най-вероятно ще ескалират, в случай че продължава обвързването с „ Газпром “. Служебното държавно управление няма да договаря за нов контракт с „ Газпром “. Има огромен разнобой сред това, което приказва министър председателят и това, което приказва министърът на енергетиката. Това сподели в ефира на bTV специалистът по политически връзки доцент Иво Инджов и посочи: „ Министърът Росен Христов беше споделил, че опитите за заплащане към „ Газпром “ са спрени, а министър председателят разгласи, че не са “.
„ Гълъб Донев приказва много неразбираемо и комплицирано. Дори да приемем, че позицията на служебното държавно управление е вярната, а тя може мощно да бъде оспорвана, няма по какъв начин хората да им повярват “, добави той.

„ Озадачаващ е фактът, че министър-председателят не може да показа с кого води диалози. Единствените, с които може да води диалози, са представители на „ Газпром “, тъй като това са търговски отношение. Ако не може да показа с кого води диалози, то те са политически “, уточни от своя страна проф. Росен Стоянов, учител по политически връзки.

Според него би трябвало да се зададе въпрос дали е нужна институцията „ служебно държавно управление “.

Според доцент Инджов няма нищо необичайно, в случай че след изборите имаме ново издание на тройната коалиция „ Продължаваме Промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

„ Предложението на Слави Трифонов за президентска република е извънредно нереалистично. Дори да се промуши през „ иглени уши “ един подобен референдум, той няма да даде никакъв резултат. Такъв референдум би бил противоконституционен. Той е сламка, за която се хваща удавникът “, разяснява още политологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР