Безспорно прокуратурата създава напрежение. Това коментира в интервю за предаването

...
Безспорно прокуратурата създава напрежение. Това коментира в интервю за предаването
Коментари Харесай

Димитър Марков: Безспорно прокуратурата създава напрежение

" Безспорно прокуратурата основава напрежение ". Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Димитър Марков от правната стратегия на Центъра за проучване на демокрацията:

" Това напрежение не е от през вчерашния ден. Още сега, в който се прокрадна концепцията за закриване на профилираното правораздаване , имаме ясна и поредна позиция на прокуратурата, която пази тезата, че тази промяна ще докара до съществени отрицателни последствия за наказателното правораздаване, изключително в частта му за тежката престъпност, каквато е корупцията, проведената престъпност. Имаше експедитивност, с която се направиха тези промени, само че нямаше полемика, нямаше разговор в този развой. Смятам, че можеше да се търси малко по-конструктивен разговор , с цел да се избегнат тези недостатъци, защото в тази ситуация приказваме в действителност за елементи ".

" Изненадан съм от неналичието на придвижване в посока промяна на Висшия правосъден съвет ", добави Димитър Марков:

" Наближава изборът за нов Висш правосъден съвет и аз чаках ръководещите към този момент да са почнали да мислят в посока по какъв начин ще наподобява към този момент бъдещият Съдебен съвет, тъй като сега рискуваме да стигнем до избор по старите правила , със старите модели.

Цялото изявление с Димитър Марков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР