Руският президент Владимир Путин предупреди вчера Запада, че Русия би

...
Руският президент Владимир Путин предупреди вчера Запада, че Русия би
Коментари Харесай

Путин отново заплаши с ядрен апокалипсис

Руският президент Владимир Путин предизвести през вчерашния ден Запада, че Русия би могла да употребява всички налични средства, с цел да се отбрани, в случай че нейният суверенитет или териториална целокупност бъдат накърнени, Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че президентът на Русия е споделил това в отговор на въпрос за рисковете от нуклеарна война поради Украйна.

Западът неведнъж е упреквал Русия в отправяне на закани, че може да употребява нуклеарни оръжия, само че това е неправилно, съобщи Путин, който уточни, че точно Съединени американски щати са употребявали нуклеарни оръжия против Япония през Втората международна война.

Путин сподели това на срещата с ръководители на международни осведомителни организации през вчерашния ден в Санкт Петербург, като означи, че съветската нуклеарна теория разрешава потреблението на такива оръжия в отговор на редица закани.

„ По някаква причина Западът счита, че Русия в никакъв случай няма да ги употребява “, сподели Путин. Ние имаме нуклеарна теория и в случай че нечии дейности застрашат нашия суверенитет и териториалната ни целокупност, ние считаме, че е допустимо да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не би трябвало да се приема с лека ръка, незадълбочено “, уточни съветският президент.

„ Нямаме предпочитание да атакуваме НАТО - да не мислите, че сме луди или нещо такова “, добави също по този начин Путин, представен от Ройтерс.

Руският президент обаче заплаши с „ ексцентричен отговор “, в случай че съветска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада, отбелязва ДПА.

„ Мислим си, че в случай че някой счита за допустимо да достави оръжия в зоната на военните дейности, с цел да извърши набези на наша територия (...), за какво да нямаме право да намерим място за такива оръжия в райони по света, където се правят набези (срещу западни страни - бел. ред.) “, запита Путин.

„ Това значи, че отговорът може да бъде ексцентричен. Ние мислим за това “, добави съветският президент в отговор на въпрос за доставката на оръжия с огромен обхват на Украйна, в това число ракети АТАКМС от Съединени американски щати.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР