Безспорно една от най-използваните платформи за наемане на жилища от

...
Безспорно една от най-използваните платформи за наемане на жилища от
Коментари Харесай

Компания, която проби и на швейцарския пазар

Безспорно една от най-използваните платформи за наемане на жилища от туристи е Airbnb. Доказателство за това, че системата се радва на огромна известност е, че в нея единствено за Швейцария има 80 000 оферти. Това е със 66% повече спрямо 2016 година и със 100% в по отношение на лятото на 2015-а. При това дейна рекламна акция платформата стартира едвам през тази година.

Изненадата е, че Airbnb съумя да се наложи сполучливо и на един много безценен пазар – швейцарския, разясняват анализатори. В швейцарските градове се следи недостиг на местат в хотелите. И е разумно точно там да бъде ориентирано търсенето. Оказва се обаче, че потребителите се насочват най-вече към ски курортите. Половината от резервациите, които се вършат в Airbnb в Швейцария са в зимните курорти Вал, Граубюнден и Берн. В курорта Вал резервациите в частни домове надвишава тези в хотели. В известния курорт Вербе се оферират 3500 кревати, като от тях на хотелите се падат едвам 1500. Подобно е съотношението и в Церн и във Вал де Аниве.

Средно нощувка в жилище в Швейцария направена посредством Airbnb е 73 швейцарски франка, или 75 USD. В огромните градове е по-скъпо - 121 швейцарски франка, или 125 USD.

Към момента швейцарските управляващи преглеждат въпроса по какъв начин могат да попълнят държавния бюджет от платформи като Airbnb. За предходната година компанията е платила на Швейцария налози в размер на 93 000 USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР