Безспорно един от най-вкусните, сочни и сладки плодове през лятото

...
Безспорно един от най-вкусните, сочни и сладки плодове през лятото
Коментари Харесай

Ако изядете цяла ДИНЯ, ще се случи ТОВА

Безспорно един от най-вкусните, сочни и сладки плодове през лятото е динята. Такава прохлада и вкусотия, че от време на време не можем да спрем да я похапваме. Сигурни сме, че и на вас ви се е случвало да преядете с любеница и по-късно да не можете да станете от мястото си.

Колкото и да се опитваме да се ограничаваме, от време на време това е изцяло невероятно. Най-вече в моментите, в които сме поапднали на същински плодов лукс, чиито наслада и цвят ни карат да забравим за рационалната консумация.
 Ако забележите това по динята, не я купувайте. Тя няма да е сладка! Ако забележите това по динята, не я купувайте. Тя няма да е сладка!
Динята е измежду най-вкусните, сочни и сладки удоволствия. Понякога обаче е извънредно мъчно да попаднем на зрял плод, който да давност...

Дори да ви се желае да погълнете цялата любеница, нарязана на части, нашият съвет е да не го вършиме. Не забравяйте, че плодът има мощни диуретични качества и изяждането на цялата любеница може да се окаже нездравословно за вас.

Защо не трябва да изяждаме цяла любеница едновременно?

Според лекарите целесъобразно е да се употребяват към 200 – 300 грама любеница в границите на едно хранене. Не е здравословно, в случай че консумирате повече от 1500 грама плодове за деня.
 Уникален трик, с който да разберем дали динята е сладка и вкусна Уникален трик, с който да разберем дали динята е сладка и вкусна
Сезонът на дините е в разгара си и всеки гледа да се възползва на макс от наличието на този изумително апетитен плод, богат на потребни...

Ако сте със захарен диабет, напълно не е желателно да злоупотребявате с плода. Дори бихме споделили, че е извънредно належащо да не се изкушавате и да не го вършиме.

В динята се съдържа не малко количество вода и глюкоза. Глюкозата съумява да увеличи равнищата на кръвната захар. Водата пък спомага изхвърлянето на потребните хранителни субстанции от тялото.

Със сигурност, в случай че изядете цяла любеница, ще се чувствате несравнимо сити. Това обаче не ще се дължи на питателните субстанции, а на голямото количество вода, което сте приели с плода. Много е евентуално да се чувствате неприятно по-късно и да изпитвате дискомфорт, защото стомашните стени наложително ще бъдат раздути.

Много от хората, които прекалят с похапването на любеница, по-късно усещат отичане на корема, диария и газове. Едва ли желаете да сте на тяхно място. Нашият съвет е да похапвате естествени порции, без да преяждате. Все отново този плод се предлага през цялото лято и няколко месеца можем да му се любуваме, а освен един ден в годината.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР