Корнелия Нинова е бясна – отлюспената от тарторката на БСП

...
Корнелия Нинова е бясна – отлюспената от тарторката на БСП
Коментари Харесай

Нинова бясна: Елена Йончева е 100% евродепутат и без БСП

Корнелия Нинова е гневна – отлюспената от тарторката на Българска социалистическа партия Елена Йончева сигурно ще влезе в Европейския парламент макар привидно нежеланото пето място в листата на Движение за права и свободи. Бившата евродепутатка от листата на Българска социалистическа партия се е договорила да няма изненади, което значи, че твърдо се класира за нов мандат в Брюксел. Това описаха пред „ Филтър “ чудесно осведомени с процесите и тактиката на придвижването.

Сега Движение за права и свободи има трима евродепутати – Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Вели. Амбициите на партията са да има четвърти представител в Брюксел.

Листата на 9 юли ще води съпредседателят Джевдет Чакъров. На второ място е Илхан Кючук. Трета е Искра Михайлова, четвърти е Танер Кабилов, който е наследник на някогашния аграрни министър Нихат Кабил, а пета е Елена Йончева.

Тя одобри да бъде претендент за Европарламента и си навлече гнева на Българска социалистическа партия, която я прати в Брюксел през 2019 година. С петото място в листата на Движение за права и свободи в този момент мнозина я отписаха като неизбираема.

Сметката обаче е неверна, безапелационни са източниците. Водачът на листата Джевдет Чакъров е съпредседател на партията и сигурно ще се откаже от мястото си, с цел да даде път на идващите в листата. Той е дълготраен народен представител, а на 9 юни ще води две листи в мощни региони за Движение за права и свободи за националните избори – в Разград и в Силистра.

Няма такава процедура -съпредседател на партия на отиде в Брюксел и да е надалеч от структурите в страната, добавя нашият източник.

Същото е ситуацията и с Искра Михайлова. Тя е някогашен министър на околната среда. През 2014 година стана евродепутат тъкмо от петото място в листата на Движение за права и свободи след отхвърли на настоящия водач Делян Пеевски. След това влезе и за втори мандат. Сега обаче води листата и за националния парламент в Пазарджик и Перник. Според информация на вестника тя ще приключи кариерата си в Европейския парламент, с цел да се завърне в политиката у нас.

Така Елена Йончева ще остане трета в желанията на електората на Движение за права и свободи. Партията обаче разчита и на мажоритарния избор за нея, с който може да се пренареди листата, отбелязва Интриги.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР