Безспорният бестселър на номинирания за Нобелова награда Георги Господинов излиза

...
Безспорният бестселър на номинирания за Нобелова награда Георги Господинов излиза
Коментари Харесай

Бестселърът на Георги Господинов ``Времеубежище`` излиза за първи път в аудио формат -

Безспорният бестселър на номинирания за Нобелова премия Георги Господинов излиза за първи път в аудио формат в платформата на Storytel. Романът към този момент е наличен на български език, а повествовател е известният български артист Владимир Пенев.

е третият разказ на най-известния и превеждан български създател на XX век. Той излиза 9 години след не по-малко сполучливия „ Физика на тъгата “ и към този момент е преведен на над 20 езика. Сюжетът споделя за това по какъв начин се живее в изострен недостиг на бъдеще, сплитащ ирония и носталгия, история и подигравка по един стряскащо вълнуващ метод. Срещаме се с познатия воин Гаустин, който се посвещава на една фантазия – да лекува посредством минало. До къде може да стигне тази фантазия и какъв брой минало може да понесе човек, можете да слушате в приложението за аудиокниги на Storytel.

“Мисля, че е хубаво да влизаме за малко в стаите на предишното, да постоим и да се върнем назад. Ако стоим прекомерно дълго, това може да бъде рисково. Миналото е дискретно страшилище. ” споделя Георги Господинов.



Георги Господинов

Той е несъмнено име в литературния свят в и отвън границите на родната ни страна през последното десетилетие. Постепенно, тъкмо както клиниките в неговото „ Времеубежище “ потеглят от една концепция и стигат до градове и страни, Господинов превзема сърцата и мозъците на хиляди читатели и литературни водачи в цяла Европа.

През 2020 година най-изявените български критици акцентират романа за литературното събитие на годината. Днес той към този момент е преведен на над 20 езика, награден е с редица влиятелни награди (италианската Strega Europeo, огромната премия за литература Атина, полската литературна премия Angelus и др.) и обсъждан от най-знаковите европейски медии, измежду които La Repubblica, The Times, Politiken. Преди броени дни възходът на създателя доближава нови висоти с номинация за Нобелова премия за литература за 2022 година



„ Времеубежище “ е третият разказ на Господинов със поръчка за най-хубавият до момента, поглъщайки и развивайки по многопластов метод тематики, заложени и в предходните „ Естествен разказ “ за началата и „ Физика на тъгата “ за детството. „ И по този начин, тематиката е паметта “, предизвестени сме от създателя на пристъпване към същинската част от книгата… или пък от живота, тъй като се потапяме в тематиката за старостта.

Клиниките за минало, основани по утопична концепция на основния персонаж Гаустин, са стаи, а по-късно здания и градове, в които възрастни хора с деменция намират леговище от все по-чезнещото настояще. Така най-малко за малко могат да се завърнат към предишното, към нещо познато и към себе си. До къде могат да стигнат тези хрумвания и какъв брой минало може да понесе човек, следва да разберем, слушайки завладяващия глас на артиста Владимир Пенев.



от ляво надясно артистът Владимир Пенев и писателят Георги Господинов

До момента Георги Господинов има общо 11 книги в аудио формат в платформата на Storytel, измежду които,,,, с повествовател Стоян Алексиев, както и и, озвучени от самия създател. Наред с творчеството на Георги Господинов, в Storytel могат да бъдат открити над 3400 заглавия на български език в жанрове като романтика, класика, самоусъвършенстване, биографии, история, фантастика, бизнес, детска и тийн литература, автентично наличие под формата на аудио поредици, подкасти и други.

А за тези, които към момента не са тествали услугата, Storytel предлага извънредна лятна оферта единствено до края на месец юни. Всички нови консуматори, които започват абонамента си на уеб страницата на Storytel преди 30 юни, ще могат да се възползват от офертата и да получат. Повече информация за лятната оферта и услугата ще откриете на www.storytel.com.

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с азбучник за слушане и четене от над 700 000 заглавия в международен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно и съчувствено място с помощта на положителните истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, на всички места и когато и да е. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската активност на Storytel се реализира посредством издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 международни пазара, а седалището е в Стокхолм, Швеция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР